Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pinda-amandelkoekjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had nog een halve pot pindakaas in de kast staan – de  rest van de pot had ik gebruikt in een gerecht met kip: pinda-en tomatenstoofpot met kip.

 

Met de rest heb ik heerlijke koekjes gebakken, die echt heel makkelijk zijn en dus echt snel klaar waren. Buiten pindakaas is er amandelmeel in verwerkt, en ze zijn afgewerkt met fleur de sel. Heel lekker, en toevallig ook helemaal glutenvrij. Het idee voor het recept komt alweer uit het boek “De bomvolle oven van Van Boven“, een superleuk boek echt bomvol gemakkelijke en heerlijke ovenrecepten van Yvette van Boven.

 

De hoeveelheden in het recept zijn genoeg voor 15 koekjes.

Ingrediënten

  • 125 g pindakaas
  • 60 g donkerbruine basterdsuiker
  • 60 g kristalsuiker
  • 65 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 5 g bakpoeder
  • snuifje zout
  • 2 kl fleur de sel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de fleur de sel, in een mengkom en meng ze met een handmixer met gardes kort door tot een bol deeg.
  3. Vorm met schone handen bolletjes van het deeg ter grootte van een kleine walnoot (je haalt in totaal 15 zulke bolletjes uit deze bol deeg). Leg de bolletjes deeg met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat – tijdens het bakken zullen de koekjes nog flink naar elkaar toe groeien!
  4. Druk de bolletjes met een koekjesstempel of met een vork uit tot platte ronde schijfjes deeg. Bestrooi ze met de fleur de sel.
  5. Bak de koeken in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Haal de bakplaat uit de oven. De koeken zullen nu nog vrij nat zijn, laat ze dus nog even drogen en uitharden op de bakplaat. Neem ze daarna van de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  6. De koekjes worden bros bij het afkoelen.

Tip

Je kan de koekjes voor het bakken ook bestrooien met gehakte geroosterde pinda’s.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen