Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pesto van waterkers en pistache

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze versie van pesto is lekker verfijnd en zacht van smaak. Hij is gemaakt op basis van een mooie bussel waterkers en de helft van de pijnboompitten heb ik vervangen door pistachenootjes. Ik maak eigenlijk zelden de traditionele pesto van basilicum (alhoewel die natuurlijk ook echt lekker is). Ik gebruik vaker rucola, of zoals hier waterkers, of zelfs wortelloof als ik mooi fris loof heb. Kijk maar hier voor de recepten voor pesto van rucola en van wortelloof.

 

Als er lekkere verse pesto in huis is kan je daar op heel veel verschillende manieren van genieten, bijvoorbeeld met een pasta, in combinatie met groene groenten, tussen een sandwich met Italiaanse ham als lunch, en ga zo maar verder.

 

Dus gewoon maken… het is erg gemakkelijk en het duurt niet lang!

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 1 mooie bussel waterkers
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g pistachenootjes
  • 70 g parmezan (blok)
  • 150 ml olijfolie
  • beetje citroensap
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de dikste steeltjes van de waterkers af, deze zullen niet fijn genoeg gemixt kunnen worden om een mooi gladde pesto te krijgen. Spoel de rest van de waterkers (de blaadjes en de dunne steeltjes) en dep hem droog.
  2. Pel het teentje look, doe het in de blender en mix het al even in stukjes.
  3. Voeg de waterkers, de pijnboompitten, de pistachenootjes en de olijfolie toe in de blender en mix alles glad.
  4. Snijd de parmezan in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe.
  5. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.

Tip

Je kan de pesto perfect invriezen als je wat over hebt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen