Deze tip heb ik eens gelezen, en ik heb het sindsdien al enkele keren klaargemaakt: pesto van wortelloof. Wortelloof kan je beschouwen als een soort van vergeten groente. De pesto die je ervan maakt smaakt perfect en er is dus geen reden meer om je wortelloof weg te gooien! Gebruik wel enkel de kleine zachte takjes, want de iets grotere takjes krijg je niet voldoende fijn in de blender.
Pesto van wortelloof
Beoordeling door het gezin
Ingrediënten
- 50 g wortelloof
- 20 g basilicum
- 70 g pijnboompitten
- 70 g parmezan (in blok)
- 150 ml olijfolie
- 1 teentje look
- een beetje citroensap
- Peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Doe eerst het teentje look in de blender en mix het al even in stukjes.
- Voeg het wortelloof, de pijnboompitten en de olijfolie toe in de blender en mix alles.
- Snij de parmezan in stukjes en doe ze in de blender.
- Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe.
- Voeg nu de basilicum toe en mix nog even.
- Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
Tip
Voeg de basilicum pas op het einde toe en mix niet meer te lang, anders verliest hij zijn groene kleur.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen