Pesto van wortelloof

Beoordeling door het gezin

Deze tip heb ik eens gelezen, en ik heb het sindsdien al enkele keren klaargemaakt: pesto van wortelloof. Wortelloof kan je beschouwen als een soort van vergeten groente. De pesto die je ervan maakt smaakt perfect en er is dus geen reden meer om je wortelloof weg te gooien! Gebruik wel enkel de kleine zachte takjes, want de iets grotere takjes krijg je niet voldoende fijn in de blender.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 50 g wortelloof
  • 20 g basilicum
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 g parmezan (in blok)
  • 150 ml olijfolie
  • 1 teentje look
  • een beetje citroensap
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Doe eerst het teentje look in de blender en mix het al even in stukjes.
  2. Voeg het wortelloof, de pijnboompitten en de olijfolie toe in de blender en mix alles.
  3. Snij de parmezan in stukjes en doe ze in de blender.
  4. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe.
  5. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even.
  6. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.

Tip

Voeg de basilicum pas op het einde toe en mix niet meer te lang, anders verliest hij zijn groene kleur.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept