Penne al forno

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als ik de tijd en de gelegenheid heb om verse tomatensaus te maken, dan zorg ik ervoor dat ik een heel grote pot ineens maak en dan vries ik een aantal porties in. Die heerlijke tomatensaus komt heel handig van pas voor pastaschotels zoals deze. Deze schotel is hier thuis een echt succes, en toch een fijne afwisseling na het meer feestelijke eten van de voorbije dagen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 800 ml verse tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • enkele takjes basilicum
  • 750 gemengd gehakt
  • 2 sneden wit (toast)brood
  • 150 ml melk
  • 1 ui
  • 1 eierdooier
  • 2 kl mosterd
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak eerst de gehaktballetjes. Snipper de ui in heel fijne stukjes en fruit ze aan in een klein beetje boter. Laat de uisnippers niet aankleuren, als ze licht aangestoofd zijn is dat voldoende. Laat ze daarna afkoelen. Week de sneden wit brood in de melk. Doe het gehakt in een grote kom, en voeg er het geweekte brood, de gestoofde en afgekoelde ui, de eierdooier en de mosterd aan toe. Kruid nog wat bij met peper en zout en meng alles heel goed door elkaar. Lekker kneden met je handen! Rol van het mengsel gehaktballetjes van ongeveer 3 cm. Neem een ruime pan, smelt er een klontje boter in en laat de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin bakken. Deze hoeveelheid gehaktballetjes zal je waarschijnlijk in twee keer moeten bakken, het zijn er te veel om ze in één keer in de pan te doen. Ze zijn klaar als ze door en door gaar zijn.
  2. Kook ondertussen de penne beetgaar in licht gezouten water en giet deze af.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Meng de penne met de tomatensaus in een ruime ovenschaal en voeg er de gehaktballetjes aan toe. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel hem over de penne. Strooi er enkele blaadjes basilicum over.
  5. Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.

Tip

Werk de borden nog af met enkele blaadjes basilicum.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten