Zoek
Sluit dit zoekvak.

Penne al forno

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als ik de tijd en de gelegenheid heb om verse tomatensaus te maken, dan zorg ik ervoor dat ik een heel grote pot ineens maak en dan vries ik een aantal porties in. Die heerlijke tomatensaus komt heel handig van pas voor pastaschotels zoals deze. Deze schotel is hier thuis een echt succes, en toch een fijne afwisseling na het meer feestelijke eten van de voorbije dagen.

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 800 ml  verse tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • enkele takjes basilicum
  • 750 gemengd gehakt
  • 2 sneden wit (toast)brood
  • 150 ml melk
  • 1 ui
  • 1 eierdooier
  • 2 kl mosterd
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de gehaktballetjes. Snipper de ui in heel fijne stukjes en fruit ze aan in een klein beetje boter. Laat de uisnippers niet aankleuren, als ze licht aangestoofd zijn is dat voldoende. Laat ze daarna afkoelen. Week de sneden wit brood in de melk. Doe het gehakt in een grote kom, en voeg er het geweekte brood, de gestoofde en afgekoelde ui, de eierdooier en de mosterd aan toe. Kruid nog wat bij met peper en zout en meng alles heel goed door elkaar. Lekker kneden met je handen! Rol van het mengsel gehaktballetjes van ongeveer 3 cm. Neem een ruime pan, smelt er een klontje boter in en laat de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin bakken. Deze hoeveelheid gehaktballetjes zal je waarschijnlijk in twee keer moeten bakken, het zijn er te veel om ze in één keer in de pan te doen. Ze zijn klaar als ze door en door gaar zijn.
  2. Kook ondertussen de penne beetgaar in licht gezouten water en giet deze af.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Meng de penne met de tomatensaus in een ruime ovenschaal en voeg er de gehaktballetjes aan toe. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel hem over de penne. Strooi er enkele blaadjes basilicum over.
  5. Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.

Tip

Werk de borden nog af met enkele blaadjes basilicum.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen