Search
Close this search box.

Sticky clementinecake

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke smeuïge clementine cake ademt helemaal de sfeer van kerstmis. Ik heb hem gisteren gebakken en wij eten er vanavond op ons gezinsfeest voor kerstavond met veel smaak een plakje van (als één van onze serie dessertjes hihihi!).

 

Het fijne recept komt uit het magazine Foodies, meer bepaald uit het grote kerstnummer van 2019.

 

Om de schil van de clementines perfect mooi te raspen zonder dat je het witte deel onder de schil mee hebt, gebruik je best een fijne maar heel scherpe rasp van goede kwaliteit, zoals zeker deze hier.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • rasp van 1 sinaasappel
  • rasp van 3 clementines
  • sap van 4 clementines
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el melk
  • 3 el poedersuiker
  •  beetje boter voor de cakevorm

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Beboter de bodem en de zijkanten van een cakevorm van 25 cm.
  3. Klop de boter met de suiker romig en licht. Klop er dan de sinaasappelrasp en de clementinerasp doorheen.
  4. Breek de eieren één na één bij het mengsel en klop telkens even door.
  5. Spatel de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder erdoorheen. Voeg nog de melk toe samen met het sap van 2 clementines en meng goed tot een glad beslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer een uur goudbruin in de oven. Controleer of hij gaar is door te kijken of een lange houten prikker er droog uitkomt. Laat de cake in de vorm ongeveer 5 minuten afkoelen.
  7. Meng ondertussen het overgebleven clementinesap met de poedersuiker. Lepel dit mengsel langzaam over de nog warme cake. Laat de cake in de vorm volledig afkoelen. Neem hem uit de vorm en snijd hem in plakken.

Tip

Deze heerlijk smeuïge cake is een aanrader voor tijdens de kerstdagen!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen