Sticky clementinecake

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke smeuïge clementine cake ademt helemaal de sfeer van kerstmis. Ik heb hem gisteren gebakken en wij eten er vanavond op ons gezinsfeest voor kerstavond met veel smaak een plakje van (als één van onze serie dessertjes hihihi!).

 

Het fijne recept komt uit het magazine Foodies, meer bepaald uit het grote kerstnummer van 2019.

 

Om de schil van de clementines perfect mooi te raspen zonder dat je het witte deel onder de schil mee hebt, gebruik je best een fijne maar heel scherpe rasp van goede kwaliteit, zoals zeker deze hier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • rasp van 1 sinaasappel
  • rasp van 3 clementines
  • sap van 4 clementines
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el melk
  • 3 el poedersuiker
  •  beetje boter voor de cakevorm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Beboter de bodem en de zijkanten van een cakevorm van 25 cm.
  3. Klop de boter met de suiker romig en licht. Klop er dan de sinaasappelrasp en de clementinerasp doorheen.
  4. Breek de eieren één na één bij het mengsel en klop telkens even door.
  5. Spatel de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder erdoorheen. Voeg nog de melk toe samen met het sap van 2 clementines en meng goed tot een glad beslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer een uur goudbruin in de oven. Controleer of hij gaar is door te kijken of een lange houten prikker er droog uitkomt. Laat de cake in de vorm ongeveer 5 minuten afkoelen.
  7. Meng ondertussen het overgebleven clementinesap met de poedersuiker. Lepel dit mengsel langzaam over de nog warme cake. Laat de cake in de vorm volledig afkoelen. Neem hem uit de vorm en snijd hem in plakken.

Tip

Deze heerlijk smeuïge cake is een aanrader voor tijdens de kerstdagen!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten