Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pastaschelpen met pompoen, spekjes en pittige tomatensaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★
Deze pastaschelpen met pompoen, spekjes en pittige tomatensaus zijn samen een heel smaakvolle en kleurrijke schotel! Het bewijs dat je met pastaschelpen heel veel kanten uit kan!
 
Het duurt wel net iets langer om deze schotel te maken dan veel van mijn andere recepten, maar hij is zo lekker… 
 
Ik gebruik heel graag pastaschelpen, juist omdat je daar zoveel verschillende variaties kan op maken. In mijn boek “Komen eten!” staan er ook enkele heel leuke recepten met pastaschelpen. Alle info om het boek te bestellen vind je hier.

Ingrediënten

  • 600 g butternut pompoen (geschild en ontpit gewicht)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes verse tijm
  • 6 blaadjes salie
  • 300 g grote pastaschelpen
  • 350 g tomatenpassata
  • 350 g arrabbiata pastasaus (bvb van Filippo Berio)
  • 150 g spekblokjes
  • 150 g ricotta
  • 2 el rode pesto
  • 100 g geraspte mozzarella
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de butternut pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil de ui en snijd hem in niet te dunne ringen. Meng de pompoen en de ui met een scheutje olijfolie en peper en zout, en verdeel er de takjes tijm en de blaadjes salie over.
  3. Spreid alles uit over de bakplaat en leg er de teentjes knoflook ongeschild tussen. Plaats de bakplaat ongeveer 30 minuten in de oven. Hussel na ongeveer 15 minuten de groenten eens door elkaar. Als de groenten gaar zijn, druk de knoflook dan uit de velletjes (gooi de velletjes weg).
  4. Kook ondertussen de pastaschelpen 2 minuten minder lang dan aangegeven op de verpakking, giet ze af maar houd een soeplepel van het kookvocht bij.
  5. Bak de spekjes krokant.
  6. Verwarm ondertussen wat olijfolie op een middelhoog vuur in een steelpan, en voeg de tomatenpassata en de arrabbiata saus toe, en laat de saus zachtjes opwarmen.
  7. Mix de geroosterde pompoen, ui en knoflook met de ricotta en de rode pesto tot een dikke maar gladde saus en kruid royaal met peper en zout. Voeg indien nodig wat kookvocht van de pasta toe.
  8. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de gekookte pastaschelpen bovenop. Vul elke schelp goed op met de pompoensaus. Verdeel de spekjes tussen de pastaschelpen en bestrooi alles met de geraspte mozzarella.
  9. Zet de ovenschaal ongeveer 15 à 20 minuten in de oven (bij 180 graden) en dien onmiddellijk op.

Tip

Bij ons was het commentaar aan tafel: “Ik wist niet dat pompoen zo lekker is!”

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen