Deze gehaktballen hebben binnenin een verrassing: ze zijn gevuld met kaas! Gecombineerd met tomatensaus en bonen zorgen ze voor een portie geluk op tafel, perfect om vanavond in de tuin of op het terras te eten!
Gehaktballen met kaas
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 1 el tex mex kruiden
- 100 g geraspte mozzarella
- 100 g geraspte cheddar
- 350 g tomatensaus (eventueel kant en klaar)
- 200g borlottibonen (blik)
- peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
- Kruid het gehakt met de tex mex kruiden, peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 porties van 125 g voor grote gehaktballen.
- Maak van de geraspte kaas 8 balletjes door telkens 10 g mozzarella en 10 g cheddar goed samen te drukken. Vorm rond elk kaasballetje een grote gehaktbal met 125 g vlees.
- Spoel de borlottibonen af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
- Giet de tomatensaus in een ovenschaal, meng er de borlottibonen door en leg de gehaktballen er bovenop. Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 30 à 40 minuten, of totdat het gehakt door en door gaar is.
- Verdeel de laatste 5 minuten van de oventijd nog de extra kaas over de gehaktballen.
- Dien onmiddellijk op, eventueel met aardappelpuree of rijst.
Tip
Je kan ook witte bonen gebruiken in de plaats van borlottibonen.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen