Zoeken
Sluit dit zoekvak.

One pot lasagne al ragu

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wat lekker, deze one pot lasagne al ragu die je volledig klaarmaakt in één pan. Om de ragu echt volledig op smaak te krijgen laat je hem een tijdlang zachtjes pruttelen. Daarna tover je gewoon in dezelfde pan de ragu om tot deze versie van lasagne uit één pan. Een heel makkelijk recept dat misschien wel net iets meer tijd vraagt dan de recepten die ik gewoonlijk deel… Maar de pan doet in feite al het werk, dus laat je verleiden door deze heerlijke versie van lasagne!

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el gesneden bladpeterselie
  • 10 blaadjes gesneden basilicum
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 200 ml rode wijn
  • 200 ml runderbouillon
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 10 lasagnevellen (gedroogd)
  • 125g ricotta
  • bolletje mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pan en bak er het rundergehakt rul, goudbruin en gaar in met wat peper en zout. Pers er de teentjes knoflook bij uit en laat ze even mee fruiten. Voeg dan de tomatenpuree toe, meng hem goed door het gehakt en laat hem ongeveer 2 minuten mee bakken.
  2. Meng de gesneden peterselie en basilicum door het gehakt, en blus het geheel met de rode wijn. Laat de rode wijn enkele minuten koken op voldoende hoog vuur.
  3. Giet dan de runderbouillon en de gepelde tomaten in de pan. Bind de rozemarijn en de tijm samen en leg ze mee in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat de saus minimum één uur – maar liever twee uur – zacht pruttelen onder deksel. Proef daarna en kruid naar smaak bij met peper en zout. Verwijder de samengebonden kruiden uit de saus.
  4. Breek de lasagnevellen in stukken en steek ze in de saus. Zet het deksel terug op de pot, en controleer na 10 à 15 minuten de gaarheid van de pasta.
  5. Meng 125 g ricotta en het bolletje mozzarella in stukjes door de lasagne. Laat nog 5 minuten rusten, werk de schotel af met enkele blaadjes basilicum en een scheutje olijfolie, en dien dan onmiddellijk op.

Tip

Je kan ook verse bladen lasagne gebruiken, die zullen sneller garen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen