Pasta met balletjes, burrata en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Heerlijk deze doordeweekse pastaschotel met balletjes en met een extra topping van romige burrata en frisse pesto! Dit is een vorm van comfort food die hier thuis erg in de smaak valt.

 

Het recept vond ik in het magazine Foodies van januari 2021, dat ik al een weekje op voorhand kon inkijken, joepie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g rigatoni
  • 800 g tomaten (blik)
  • 800 g gemengd gehakt
  • 300 ml kippenbouillon
  • 150 g verse pesto 
  • 2 bollen burrata, in stukken gescheurd
  • bosje basilicum, de blaadjes, gehakt
  • 100 g witbrood zonder korst
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 2 el fijngeraspte parmezaan
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 1 tl suiker
  • 2 tl balsamico
  • 50 g en extra klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Maak de gehaktballetjes. Doe het brood in een kom en bevochtig het met de melk. Voeg daarna het gehakt toe samen met het ei, de fijngeraspte parmezaan, de peterselie, en kruid alles met vers gemalen peper en zout. Meng alles goed en rol er balletjes van van ongeveer 3 cm.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime bakpan en bak er de balletjes rondom goudbruin in. Houd ze apart, ze moeten nog niet door en door gaar zijn, ze garen straks verder in de saus.
  3. Fruit de knoflook op laag vuur in een braadpan met een klontje boter op laag vuur gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze een minuut mee bakken. Voeg dan de tomaten toe en plet ze met een houten lepel. Voeg ook de bouillon toe samen met de suiker en de balsamico. Zet het vuur hoger en breng de saus zachtjes aan de kook en laat ze ongeveer 30 minuten pruttelen zonder deksel. Doe de balletjes bij in de pan en laat ze in de saus nog 15 minuten verder garen.
  4. Kook intussen de pasta in licht gezouten water beetgaar. Giet hem af en verdeel hem over 6 diepe borden. Haal de saus van het vuur en roer er de boter en de basilicum doorheen. Serveer de gehaktballetjes met de saus over de pasta en werk af met de burrata, de pesto en wat vers geraspte parmezaan.

Tip

Je kan in plaats van rigatoni ook penne gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten