Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pasta met balletjes, burrata en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Pasta met balletjes, pesto en burrata… Vorige maandag deelde ik een pastarecept met 2 sauzen, dat was een echte hit, jullie hebben daar massaal enthousiast op gereageerd! Ik vond het zelf ook echt een topper, en ik maakte er mijn nieuwe thema van voor makkelijke maandag. Dus vandaag opnieuw een pastamet 2 sauzen, zodat je jezelf op deze eerste dag van de week in de watten kan leggen!

 

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

 

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 400 g tortiglioni
  • 400 g tomatenpulp (blik)
  • 400 g tomatenpassata
  • 500 g gemengd gehakt
  • 100 g verse pesto 
  • 2 bolletjes burrata
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte rozemarijn
  • 2 el fijngehakte tijm
  • kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de gehaktballetjes. Meng het gehakt met de fijngehakte peterselie, rozemarijn en tijm, kruid alles met vers gemalen peper en zout, en rol er balletjes van van ongeveer 3 cm.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak er de balletjes rondom goudbruin in. Ze moeten nog niet door en door gaar zijn, ze garen straks verder in de saus.
  3. Fruit de knoflook op laag vuur in een ruime pot met wat olijfolie gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg de tomatenpulp en de tomatenpassata toe en leg het kruidentuiltje erbij. Zet het vuur hoger en breng de saus zachtjes aan de kook en laat ze ongeveer 30 minuten pruttelen. Doe de balletjes bij in de pot en laat ze in de saus nog 15 minuten verder garen.
  4. Kook intussen de pasta in licht gezouten water beetgaar. Giet hem af en meng er de balletjes met de tomatensaus onder. Serveer de pasta met de gehaktballetjes en de saus in diepe borden en werk af met de burrata, de pesto, wat olijfolie en eventueel een blaadje basilicum.

Tip

Je kan in plaats van rigatoni ook penne gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen