Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan orzo met worstjesvlees

Beoordeling door het gezin

Alles-in-één-pan orzo met worstjesvlees is een verrukkelijke en makkelijke maaltijd waarin ook nog eens drie soorten groenten gebruikt worden. Door het gebruik van maar één pan wordt de afwas tot een minimum beperkt, wat deze maaltijd in mijn ogen nog aantrekkelijker maakt! Door alles in één pan te bereiden, neemt de orzo de smaak op van het worstjesvlees, de groenten, de bouillon en de parmezaan, wat zorgt voor een heerlijke combinatie.  En wie is er nu niet dol op orzo? Tip: koop de worstjes bij je lokale slager. Als je venkelworstjes vindt kan je die gebruiken, maar een gewoon varkensworstje van goede kwaliteit werkt even goed!

 

Zoek je nog een schitterende pan om eenpansgerechten als deze te bereiden, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, en ik ben er echt super tevreden van!

Ingrediënten

 • 300 g varkensworst van goede kwaliteit
 • 300 g orzo
 • 250 g spinazie
 • 250 g champignons in schijfjes
 • 150 g erwtjes (diepvries)
 • 100 g parmezaan, geraspt
 • 1,3 l kippenbouillon
 • klontje boter
 • scheutje olijfolie
 • vers gemalen peper
 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Snijd de velletjes van de varkensworstjes open, druk het vlees eruit, en vorm er kleine balletjes van (die moeten niet perfect rond zijn).
 2. Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een ruime braadpan op middelhoog vuur, en bak er de stukjes worstjesvlees rondom rond goudbruin in, totdat ze ook binnenin gaar zijn. Neem ze uit de pan, en houd ze warm. Zet het vuur hoger en bak in dezelfde braadpan de schijfjes champignon, gekruid met wat zou en vers gemalen peper. Haal de champignons uit de pan als ze zacht zijn en houd ze warm.
 3. Voeg de orzo toe aan de pan samen met de helft van de bouillon, en breng aan de kook. Roer af en toe en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem gaat plakken (Voeg indien nodig geleidelijk wat extra bouillon toe). Voeg na vijf minuten de erwtjes toe en laat ze mee verder garen met de orzo. Voeg aan het einde van de kooktijd (als de orzo beetgaar is) de spinazie toe en laat hem slinken. Voeg de champignons en het worstjesvlees terug toe, laat alles nog heel even verwarmen, en roer ook de parmezaanse kaas onder de orzo.
 4. Dien onmiddellijk op in diepe borden en werk af met een extra draai vers gemalen peper.

Tip

Gebruik kippenbouillon die niet te zout is. Indien nodig kan je op het einde van de bereiding nog wat zout toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen