Osso bucco is een heerlijk Italiaans gerecht dat perfect is om te bereiden in het weekend, als je misschien net iets meer tijd hebt om te kokkerellen. De smaakvolle combinatie van mals vlees, tomatensaus en kruiden maakt dit gerecht een ware traktatie voor de smaakpapillen. Elk hapje van het vlees smelt op je tong en de saus is gevuld met diepe, rijke smaken die je doen watertanden.
Ik weet niet hoe vaak ik al osso bucco klaargemaakt heb, echt al heel vaak. De manier waarop ik het maak is mettertijd wel wat veranderd. Het recept zoals ik het hier schrijf is hetgeen ik de laatste keren gebruikt heb, ik vind het een vrij gemakkelijk en erg lekker recept dat altijd op bijval kan rekenen.
Osso busso moet een tijdje sudderen, waardoor de smaken heerlijk samensmelten en het vlees zalig mals wordt.
Ik combineer de osso busso met orecchiette, en ik werk alles af met een frisse mengeling van peterselie, look en citroenzeste (dat heet in mooi Italiaans gremolata).