Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pappardelle met pompoen en spekjes

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze pastaschotel met pompoen en spekjes is een echte herfsttopper. De kleuren zijn warm, de pompoen smaakt heerlijk zacht en een beetje zoet, wat mooi contrasteert met het zoute van de spekjes. Voeg daarbij nog de crunchy geroosterde pompoenpitten en je hebt echt een combinatie om duimen en vingers af te likken.

 

Om de pompoen gemakkelijk te kunnen bewerken heb je best een grote en stevige snijplank in huis. Die komt trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan.

 

Een goed en scherp keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen. (Adv)

 

 

 

Ingrediënten

  • 1 kleine butternut pompoen
  • 300 g pappardelle
  • 3 dikke sneden spek
  • 350 ml groentenbouillon
  • 50 g pompoenpitten
  • 75 g parmezaanse kaas (grof geraspt)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el kruidenkaas
  • een takje tijm
  • enkele blaadjes salie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de parten pompoen met vers gemalen peper en zout. Druppel er 2 el olijfolie over en laat ongeveer 30 minuten roosteren in de oven, totdat de pompoen mooi zacht is.
  2. Bak ondertussen de 50 g pompoenpitten in 1 el olijfolie krokant op een middelhoog vuur totdat ze beginnen open te knappen Laat ze afkoelen en bestrooi ze met een beetje zout.
  3. Snijd de sneden spek in niet te dunne reepjes en bak deze krokant in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  4. Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
  5. Neem de bakplaat uit de oven. Schep ongeveer 1/3 van de stukken pompoen in een blender, voeg de groentenbouillon en de kruidenkaas toe en pureer tot een fijne saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is.
  6. Hak de rest van de pompoen grof en meng er de blaadjes van de tijm onder.
  7. Giet de pasta af en doe hem met de saus terug in de pan. Verwarm alles even kort goed door en breng op smaak met peper en zout. Roer er de gehakte pompoen en het gebakken spek kort doorheen.
  8. Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de krokante pompoenpitten, de parmezaanse kaas, de blaadjes salie en eventueel nog wat tijmblaadjes.

Tip

Dien dit gerecht best onmiddellijk op, anders trekt de saus teveel in de pappardelle en dan wordt het wat te droog.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen