Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pasta met balletjes al forno

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De balletjes voor deze pasta met balletjes al forno worden bereid in de saus, voor een maximum aan smaak. De schijfjes mozzarella die je op de pasta met de saus legt voordat je de schotel in de oven schuift, smelt heerlijk weg en maakt van dit gerecht een voorbeeld van comfortfood dat iedereen zal lusten!

 

Ben je dol op dit gerecht? In mijn boek “Komen eten!” dat sinds een maand in de winkels ligt, staan 70 soortgelijke makkelijke en lekkere recepten. Bestel hem meteen hier! 

Ingrediënten

 

  • 500 g gemengd gehakt
  • 75 parmezaan, geraspt
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes verse salie
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes peterselie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml rode wijn
  • 800 g tomatenpulp
  • 400 g tomatenpassata
  • 300 g korte pasta
  • 2 bolletjes mozzarella
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de balletjes. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe bij het gehakt. Snipper de salie, de blaadjes van de rozemarijn, en de peterselie fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm.
  2. Bak de balletjes in een ruime braadpan met een scheutje olijfolie rondom rond goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de balletjes uit de pan en houd ze apart.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg daarna de geperste look toe samen met de blaadjes van de tijm en laat deze even mee fruiten. Voeg de rode wijn toe aan de pan en laat deze op hoog vuur enkele minuten inkoken tot de helft. Voeg de tomatenpulp en de tomatenpassata toe, roer goed door en laat alles zachtjes aan de kook komen. Leg de balletjes terug in de pan en laat ze door en door garen in de saus. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Kook ondertussen de de pasta 2 minuten korter dan aangegeven op de verpakking in licht gezouten water.
  6. Vul een ovenschaal met de pasta, en voeg er de balletjes met de saus aan toe. Snijd de mozzarella in schijfjes en leg ze bovenop de pasta met de balletjes.
  7. Zet de pasta ongeveer 15 minuten in de oven. Werk de schotel daarna nog af met een scheutje goede olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

Tip

Verwennerij voor jong en oud!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen