Gevulde tomaatjes

Beoordeling door het gezin

Deze tomaatjes vulde ik op met een mengeling van groenten, op smaak gebracht met sjalot en kleine spekblokjes. Kies voor dit bijgerecht kleine tomaatjes (maar geen kerstomaatjes, die zijn dan weer té klein) voor het meest elegante resultaat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 16 kleine tomaatjes
  • 2 grote wortelen
  • 200 g prinsessenboontjes
  • 2 sjalotten
  • 100 g spek in blokjes
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
  2. Snijd het dakje van de tomaatjes, hol ze uit en bestrooi ze binnenin met een snuifje zout. Zet ze ondersteboven op een bord totdat je ze gaat opvullen.
  3. Snijd de wortelen in kleine blokjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Snijd ook de boontjes in kleine stukjes (even groot als de stukjes wortel) en kook ze ook beetgaar in licht gezouten water (in een andere pot dan de wortelen zodat de groenten hun eigen smaak behouden en elkaar ook niet verkleuren). Giet de groenten af en verfris ze even onder koud stromend water.
  4. Snipper de sjalot en fruit ze in een scheutje olijfolie samen met de spekjes lichtjes goudbruin.
  5. Voeg de beetgaar gekookte wortelen en boontjes toe aan de pan met de sjalot en de spekjes en laat ze even mee bakken (zonder dat ze kleuren, als ze gewoon opwarmen is dat genoeg). Kruid de mengeling met vers gemalen peper en zout.
  6. Vul de tomaatjes op met de groentenmengeling en zet ze in een ovenschaal. Laat de gevulde tomaatjes ongeveer 20 à 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Tip

Je kan ook andere groenten gebruiken, zoals erwten, stukjes courgette, stukjes raap, enz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten