Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gevulde tomaatjes

Beoordeling door het gezin

Deze tomaatjes vulde ik op met een mengeling van groenten, op smaak gebracht met sjalot en kleine spekblokjes. Kies voor dit bijgerecht kleine tomaatjes (maar geen kerstomaatjes, die zijn dan weer té klein) voor het meest elegante resultaat.

Ingrediënten

 • 16 kleine tomaatjes
 • 2 grote wortelen
 • 200 g prinsessenboontjes
 • 2 sjalotten
 • 100 g spek in blokjes
 • scheutje olijfolie
 • vers gemalen peper
 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
 2. Snijd het dakje van de tomaatjes, hol ze uit en bestrooi ze binnenin met een snuifje zout. Zet ze ondersteboven op een bord totdat je ze gaat opvullen.
 3. Snijd de wortelen in kleine blokjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Snijd ook de boontjes in kleine stukjes (even groot als de stukjes wortel) en kook ze ook beetgaar in licht gezouten water (in een andere pot dan de wortelen zodat de groenten hun eigen smaak behouden en elkaar ook niet verkleuren). Giet de groenten af en verfris ze even onder koud stromend water.
 4. Snipper de sjalot en fruit ze in een scheutje olijfolie samen met de spekjes lichtjes goudbruin.
 5. Voeg de beetgaar gekookte wortelen en boontjes toe aan de pan met de sjalot en de spekjes en laat ze even mee bakken (zonder dat ze kleuren, als ze gewoon opwarmen is dat genoeg). Kruid de mengeling met vers gemalen peper en zout.
 6. Vul de tomaatjes op met de groentenmengeling en zet ze in een ovenschaal. Laat de gevulde tomaatjes ongeveer 20 à 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Tip

Je kan ook andere groenten gebruiken, zoals erwten, stukjes courgette, stukjes raap, enz.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen