Pannenkoeken zijn altijd lekker. Ik bak ze wel eens in het weekend, wat altijd op gejuich onthaald wordt. Als je ze serveert met aardbeien en een coulis van rood fruit geef je ze een extra toets die bovendien ook nog gezond is.
Pannenkoeken met aardbeien en coulis van rode vruchten
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 7,5 dl volle melk
- 3 eieren
- 300 g bloem
- 1 el vanillesuiker
- snuifje zout
- klontje boter
- 500 g aardbeien
- 150 g rood fruit (eventueel diepvries)
- sap van 1 sinaasappel
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Het mengsel voor deze pannenkoeken kan je maken in de blender. Het gaat uiteraard ook met een klopper (garde)!
- Giet de melk in de beker van de blender. Voeg de hele eieren en de bloem toe, samen met de vanillesuiker en een snuifje zout.
- Mix alles in de blender tot een glad beslag.
- Laat het beslag – als je tijd hebt – een uurtje afgedekt rusten in de koelkast, de pannenkoeken zullen er nog lekkerder door worden!
- Spoel de aardbeien kort en dep ze droog. Verwijder de groene kroontjes en snijd ze in stukjes.
- Mix het sinaasappelsap met de mengeling rode vruchten.
- Verhit een klontje boter in een pan met anti-kleeflaag. Als de pan goed warm is giet je er een portie beslag in voor één niet te dikke pannenkoek. Als de ziet dat de bovenkant van de pannenkoek in de pan droog is geworden, draai je hem om om ook de andere kant te bakken.
- Bak zo alle pannenkoeken totdat het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met de gesneden aardbei en de coulis.
Tip
Je kan de pannenkoeken nog verder afwerken met een beetje poedersuiker.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen