Chutney van rode ui

Beoordeling door het gezin

Deze chutney van rode ui is lekker bij een broodje met paté, maar ook bij (oude) kaas of bij een stukje gebakken rood vlees. Je kan hem prima in de koelkast bewaren in een afgesloten potje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 grote rode uien
  • 1 dl rode porto
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 3 el donkerbruine suiker
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier

Zo maak je het

  1. Pel de ajuinen, snijd ze in de helft en snijd dan elke helft in dunne halve cirkels.
  2. Neem een kookpot, best een smalle en hoge pot. Als de pot te breed is zal het vocht dat je toevoegt aan de uien te snel verdampt zijn.
  3. Laat de uien onder deksel zachtjes pruttelen met de rode porto, de rode wijn, de rode wijnazijn, de donkerbruine suiker en de tijm en de laurier. Laat de uien minstens anderhalf uur pruttelen (steeds onder deksel). Kijk wel af en toe of je niet een beetje vocht moet toevoegen, als dat het geval is voeg je enkele eetlepels water toe en zet je het vuur eventueel wat lager.
  4. Verwijder de blaadjes laurier en de takjes van de tijm, laat de chutney afkoelen en bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast.

Tip

Je kan rozijnen toevoegen, het is dan leuk voor het contrast in kleur om witte rozijnen te kiezen!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept