Meloen met feta en munt

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Throwback naar onze vakantie in het zuiden van Frankrijk, al is die nog niet zo lang geleden hihi…

Toch had ik al behoefte aan een lekkere zonnige salade op basis van een heerlijke rijpe zoete cavaillon meloen. Heel geschikt als lunch, of in een kleinere portie als een klein voorgerechtje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 meloen (type cavaillon)
  • 100 g feta
  • enkele blaadjes munt
  • 2 el goede olijfolie
  • vers gemalen peper

Zo maak je het

  1. Schil de meloen en snijd hem in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de feta in kleine blokjes.
  2. Was de blaadjes munt, dep ze droog en snijd ze in fijne reepjes. Houd er enkele apart die je niet snijdt, om de bordjes mee af te werken.
  3. Meng de blokjes meloen en feta met de fijngesneden muntblaadjes, en schep er de olijfolie onder. Meng alles nog even voorzichtig door elkaar en kruid met vers gemalen zwarte peper.
  4. Serveer in mooie kommetjes en werk af met enkele volledige blaadjes munt.

Tip

Je kan dit perfect op voorhand bereiden. Dan kan je wel best de munt pas toevoegen vlak voordat je de salade gaat serveren, anders verliest die toch een beetje zijn smaak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs