Gebakken zeewolffilet met erwtencoulis en broccoli

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze combinatie van gebakken zeewolffilet met erwtencoulis en groene groenten is een top combinatie. Zeewolf is witte, stevige en sappige vis, die je heel lekker combineert met de fluweelzachte coulis van erwten en de groene groenten. Echt een aanrader die je zeker moet proberen!

Deze zalige erwtencoulis maak je het makkelijkst met een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 800 g zeewolffilet
  • 450 g erwtjes
  • 1 broccoli
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • handvol blaadjes munt
  • handvol blaadjes basilicum
  • 3 el bloem
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm voor de erwtencoulis een klontje boter in een ruime pot op middelhoog vuur. Fruit er de ui ongeveer 5 minuten glazig is. Pers er de teentjes knoflook bij, draai het vuur lager en fruit nog ongeveer een minuut verder. Voeg de bouillon toe samen met 300 g van de erwtjes. Breng aan de kook en laat enkele minuten koken. Zet dan het vuur uit en doe het mengsel in een blender samen met de blaadjes munt en basilicum, zout en vers gemalen peper, en mix alles tot een gladde saus.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes, en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar in licht gezouten wateer, en voeg de laatste 3 minuten de rest van de erwtjes toe om mee te koken. Giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  3. Snijd de zeewolffilet in iets kleinere stukken (om hem makkelijker mooi te kunnen bakken). Doe de bloem in een bord en haal de stukken zeewolffilet erdoorheen, schud de overtollige bloem van de vis en kruid hem aan beide kanten met zout en een beetje vers gemalen peper. Verwarm een bakpan, smelt er een klontje boter in en bak de stukken zeewolffilet aan beide kanten gedurende ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken) totdat de vis gaar is maar nog niet droog. 
  4. Dien de zeewolffilet op met de erwtencoulis en de erwtjes en broccoli. Werk eventueel nog af met gesnipperde basilicum en munt. 

Tip

Dit gerecht kun je zo eten, daarom is de portie vis ook ruim bemeten per persoon. Het gerecht is dan koolhydraatarm, je kan er naar keuze ook gekookte rijst bij serveren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten