Search
Close this search box.

Zoute karamel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zoete zoute zonde … Zalige zoute karamel. Deze zoute karamel is een erg verslavend goedje, dat kan ik je wel verzekeren!

In de meest recente uitgave van het magazine “Foodies” zijn er een aantal recepten gewijd aan zoute karamel. Natuurlijk moet je starten met de basis, ik heb dus als eerste stap de zoute karamel gemaakt. Dat is niet heel moeilijk, alleen mag je tijdens het smelten van de suiker nooit in de pot roeren, en moet je er vertrouwen in hebben dat het goed komt, dat je suiker uiteindelijk wel mooi zal smelten! (En uiteraard voorzichtig te werk gaan want karamel is erg heet.)

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 35 g boter
  • 180 ml room
  • zeezout
  • 2 el water

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Giet de suiker in een steelplannetje en bevochtig lichtjes met 2 el water. Zet het vuur middelhoog. Het water zal verdampen en de suiker zal beginnen smelten.
  2. Roer niet in de pan terwijl de suiker nog niet helemaal gesmolten is. Je draait of walst wel best geregeld (voorzichtig) met je pan zodat het smelten gelijkmatig gebeurt. Let goed op want de gesmolten suiker is erg heet, heter dan kokend water.
  3.  Als de suiker gesmolten is en een donkere kleur gekregen heeft (zonder dat hij verbrandt!), voeg je de boter toe en een snuif zeezout. Roer nu wel even alles goed door elkaar.
  4. Voeg voorzichtig de room toe in 2 porties. Doe dit van je weg en let goed op want het kan spetteren en dat komt niet goed aan, de karamel is echt heet.
  5. Meng goed en blijf licht verwarmen tot je een mooie egale karamel verkrijgt.

Tip

Je kan de zoute karamel enkele dagen bewaren in de koelkast in een goed afgesloten potje.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen