Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pancakes met karnemelk, appel en zoute karamel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Comfort food als ontbijt op een lazy Sunday, zalig toch…

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 2,5 dl karnemelk
  • 2 appels
  • 1 ei
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el donkerbruine suiker
  • 1,5 kl bakpoeder
  • 1,5 kl bicarbonaat
  • klontje boter
  • 1 el olie
  • snuifje zout
  • 8 el  zoute karamel 
  • arachideolie om te bakken

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de rietsuiker, een snuifje zout en het bakpoeder en bicarbonaat.
  2. Voeg het ei en de olie toe en meng door elkaar.
  3. Meng er nu geleidelijk de karnemelk door, en meng alles even goed door elkaar met een handmixer.
  4. Dek het beslag af en laat het 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
  5. Schil ondertussen de appels en snijd ze in partjes. Smelt de boter in een braadpan met de bruine suiker en bak de partjes appel op een middelhoog vuur totdat ze lichtjes gekarameliseerd zijn.
  6. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en vet hem in met arachideolie. Schenk voldoende beslag in de pan voor een niet te dunne pancake van ongeveer 10 cm doorsnede. Ik heb een grote pan gebruikt om de pancakes te bakken, ik kon er 3 per keer bakken.
  7. Bak de pancake op een middelhoog vuur verder tot je het oppervlak lichtjes ziet opstijven. Draai dan de pancake om en bak hem ook aan de andere kant goudbruin.
  8. Bak op dezelfde manier de volgende pancakes totdat het beslag opgewerkt is. Zorg ervoor dat de pan steeds voldoende ingevet is.
  9. Serveer de pancakes met een schepje gebakken appel en wat zoute karamel.

Tip

Je kan een dubbele hoeveelheid klaarmaken en de overschot van de pancakes invriezen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen