Search
Close this search box.

Gegratineerde macaroni met kruidenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke pastaschotel is een fantastische optie voor een snelle en smakelijke maaltijd waar het hele gezin van zal genieten. Met slechts een paar ingrediënten en een kooktijd van minder dan 30 minuten, is dit gerecht perfect voor drukke doordeweekse avonden!

In de pastaschotel gebruik ik twee heerlijke sauzen: een smaakvolle tomatensaus en een romige mengeling van ricotta en kruidenkaas. De combinatie van de twee sauzen geeft deze pastaschotel een rijk en bevredigend lasagne-achtig gevoel. Ik vind de combinatie zo geslaagd dat het de start is van een nieuw Makkelijke Maandag thema: een snelle pastaschotel met twee sauzen.

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 250 g ricotta
  • 150 g kruidenkaas
  • 800 g tomatenpulp (blik)
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele blaadjes basilicum
  • parmezaan, geraspt
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm wat olijfolie in een steelpan en voeg de tomatenpulp toe. Bind de peterselie, tijm en laurier samen en leg dit kruidentuiltje mee in de steelpan. Laat de saus ongeveer 15 à 20 minuten pruttelen totdat ze een beetje is ingedikt. Kruid met vers gemalen peper en zout en verwijder het kruidentuiltje.
  2. Kook ondertussen de macaroni beetgaar in licht gezouten water, giet ze af en meng ze door de tomatensaus.
  3. Zet de oven aan op grillfunctie.
  4. Meng de ricotta met de kruidenkaas en kruid dit mengsel naar smaak met peper en zout.
  5. Vul een ovenschaal met de helft van de macaroni, en verdeel er de helft van het kruidenkaasmengsel over. Schep dan de rest van de macaroni in de schaal en werk bovenaan af met het overige kruidenkaasmengsel. Bestrooi met geraspte parmezaan en gratineer de pasta enkele minuten onder de hete grill.
  6. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Een lasagne gevoel zonder veel moeite!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen