Meringue

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit basisrecept voor meringue is lekker en makkelijk om te maken. De meringue is lekker om zo te eten maar je kan hem ook in andere desserten verwerken. ik zal binnenkort een dessert delen dat perfect is voor de kerstdagen en waarin verse meringue verwerkt is.

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g kristalsuiker
  • 90 g poedersuiker

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de eiwitten in een grote metalen kom, die volledig schoon en vetvrij is. Klop het eiwit met een handmixer met gardes of met een foodprocessor 1 minuut op middelhoge snelheid. Verhoog de snelheid zodra het eiwit schuimig wordt en in volume begint toe te nemen. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop steeds verder totdat het eiwitmengsel helemaal wit is en zo opgeklopt is dat je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het eruit valt. Voel het schuim ook even tussen 2 vingers: als het nog wat korrelig aanvoelt, klop je nog even verder.
  3. Meng nu voorzichtig met een spatel de bloemsuiker onder het opgeklopte eiwit.
  4.  Schep de meringue met een lepel op de bakplaat of spuit hem eventueel met een spuitzak, dan kan je er desgewenst verschillende vormpjes mee maken.
  5.  Laat de meringues ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven drogen (ze bakken niet echt, ze drogen) tot ze droog aanvoelen en niet verkleurd zijn. Laat de meringues volledig afkoelen (in de oven) voor je ze van het bakpapier neemt. In een luchtdicht afgesloten doos of zak zijn ze enkele dagen krokant te bewaren.

Tip

De meringue is lekker om zo te eten maar je kan hem ook in andere desserten verwerken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen