Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Omelet met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een omelet met champignons is heel klassiek, maar als je het met liefde en aandacht bereidt is het echt super lekker.

 

Champignons zijn volop in het seizoen nu, dus ideaal zou ik dan denken. Ik heb heel gewone parijse champignons gebruikt en dat was prima.

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 g champignons
  • 50 g geraspte emmentaler kaas
  • bieslook
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Je kan best voor elke persoon een aparte omelet bakken, dus 4 omeletten met telkens 2 eieren en 100 g champignons.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en smelt er een klontje boter in. Leg de schijfjes champignon mooi naast elkaar in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  4. Kluts de eieren in een kommetje en kruid met vers gemalen peper en zout.
  5. Draai het vuur lager en giet de geklutste eieren voorzichtig bij de ondertussen mooi gebakken champignons. Strooi er een beetje kaas over.
  6. Laat de omelet bakken op zacht vuur, zodat de bovenkant nog smeuïg genoeg blijft.
  7. Werk de omelet af met een beetje gesnipperde bieslook.

Tip

Lekker met een stukje stokbrood, maar deze omelet is op zichzelf ook zonder brood al een stevige lunch!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen