Lunchtoast met garnalen en avocado

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekkere, snel gemaakte en gezonde lunch, daar zeg je toch volmondig ja tegen? Om de garnaalsalade te maken gebruik ik olijfolie en limoensap, voor smaken puur natuur.

Ingrediënten

  • 4 broodjes (pistolets)
  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • bieslook
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de grill van de oven voor.
  2. Snijd de pistolets open en leg ze in de oven onder de grill met de gesneden kant naar boven, gedurende ongeveer 2 à 3 minuten. Houd ze goed in het oog zodat ze niet verbranden.
  3. Snijd ondertussen de avocado’s open, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper ook de sprietjes bieslook fijn.
  4. Meng de blokjes avocado met de garnalen, voeg olijfolie toe en het sap van een halve limoen en meng er ook de gesnipperde bieslook onder.
  5. Kruid de frisse garnaalsalade met wat vers gemalen peper en een beetje zout naar smaak.
  6. Beleg de gehalveerde geroosterde pistolets met de garnaalsalade, en werk af met wat extra gesnipperde bieslook en enkele partjes limoen.

Tip

Dien onmiddellijk na het bereiden op.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten