Search
Close this search box.

Lunchtoast met garnalen en avocado

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekkere, snel gemaakte en gezonde lunch, daar zeg je toch volmondig ja tegen? Om de garnaalsalade te maken gebruik ik olijfolie en limoensap, voor smaken puur natuur.

Ingrediënten

  • 4 broodjes (pistolets)
  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • bieslook
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de grill van de oven voor.
  2. Snijd de pistolets open en leg ze in de oven onder de grill met de gesneden kant naar boven, gedurende ongeveer 2 à 3 minuten. Houd ze goed in het oog zodat ze niet verbranden.
  3. Snijd ondertussen de avocado’s open, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper ook de sprietjes bieslook fijn.
  4. Meng de blokjes avocado met de garnalen, voeg olijfolie toe en het sap van een halve limoen en meng er ook de gesnipperde bieslook onder.
  5. Kruid de frisse garnaalsalade met wat vers gemalen peper en een beetje zout naar smaak.
  6. Beleg de gehalveerde geroosterde pistolets met de garnaalsalade, en werk af met wat extra gesnipperde bieslook en enkele partjes limoen.

Tip

Dien onmiddellijk na het bereiden op.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen