Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Romige ovenschotel met rigatoni, kippenballetjes en champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze romige ovenschotel met kippenballetjes, champignons en rigatoni is de perfecte start van jouw week! Je maakt het bijna volledig klaar in één pan, en terwijl de pan nog even in de oven staat heb je de rest al opgeruimd, perfect toch! De smaak van de kippenballetjes gecombineerd met de champignons, een zachte romige saus en een subtiele kruiding met paprikapoeder zal bij jong en oud in de smaak vallen.

 

Zoek je nog een voldoende ruime braadpan die in de oven kan? Bekijk deze eens, ze bestaan in veel kleuren en in verschillende formaten!

Ingrediënten

  • 450 g kippengehakt
  • 1 el + 1 kl paprikapoeder
  • 2 el paneermeel
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 500 g gemengde champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el blaadjes van tijm
  • 100 ml zure room
  • 150 ml volle room
  • 150 g parmezaan, vers geraspt
  • 300 rigatoni, gekookt
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng het kippengehakt met 1 el paprikapoeder en het paneermeel en kruid het met peper en zout. Rol er balletjes van van ongeveer 3 cm.
  2. Verhit een klontje boter in een voldoende grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de kippenballetjes in een enkele laag toe en bak ze rondomrond goudbruin, ze hoeven binnenin nog niet volledig gaar te zijn. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Ontvet de pan indien nodig, en smelt een nieuw klein klontje boter.
  3. Snijd de champignons in helften of in kwarten en bak ze op voldoende hoog vuur. Pers de teentjes knoflook erbij, voeg ook 1 kl paprikapoeder toe en laat even mee bakken.
  4. Week ondertussen het gedroogd eekhoorntjesbrood in 150 ml kokendheet water, en snijd het indien nodig in kleinere stukken. Voeg het geweekte eekhoorntjesbrood samen met het weekwater toe aan de pan met de champignons, samen met de tijm.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  6. Voeg de zure room en de room toe aan de pan, meng goed en laat zachtjes aan de kook komen.
  7. Haal de pan van het vuur en meng de gekookte rigatoni door de champignons samen met de balletjes en 75 g geraspte parmezaan. Schep alles grondig om, proef en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  8. Bestrooi het geheel met de rest van de parmezaanse kaas en zet de pan ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.

Tip

Een topper die misschien wel een blijvertje zal zijn bij jou thuis!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen