Search
Close this search box.

Ocean salad met yoghurtdressing

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekker gevulde salade valt toch bij iedereen in de smaak? Zeker deze ocean salad die opgepimpt is met een moot gegrilde zalm en met een frisse dressing. De zalm hebben wij op cederhouten planken gegaard in onze big green egg. In één van mijn vorige blogs kan je daar meer over lezen.

 

Wij hebben al ongeveer 10 jaar een Big Green Egg, we hebben daar al heel veel plezier van gehad! (adv)

Ingrediënten

  • 200 g grijze garnalen
  • 150 g gerookte zalm
  • 300 g verse zalm
  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 g veldsla
  • enkele schijfjes citroen
  • 4 el yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 bussel bieslook
  • sap van een halve citroen
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Gril de zalm en verdeel hem in mootjes.
  2. Maak de dressing door de yoghurt goed te mengen met de olijfolie en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met citroensap: voeg eerst een beetje toe en proef even, voeg dan naar smaak nog wat meer citroensap toe. Kruid de dressing met vers gemalen peper en zout.
  3. Snijd de avocado in plakjes. Dresseer ze op borden of op een grote schaal met de beide soorten zalm, de grijze garnalen, de veldsla en werk af met enkele schijfjes citroen.
  4. Besprenkel de salade met de yoghurtdressing en serveer meteen.

Tip

Ook lekker met blaadjes spinazie of rucola.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen