Ocean salad met yoghurtdressing

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekker gevulde salade valt toch bij iedereen in de smaak? Zeker deze ocean salad die opgepimpt is met een moot gegrilde zalm en met een frisse dressing. De zalm hebben wij op cederhouten planken gegaard in onze big green egg. In één van mijn vorige blogs kan je daar meer over lezen.

 

Wij hebben al ongeveer 10 jaar een Big Green Egg, we hebben daar al heel veel plezier van gehad! (adv)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g grijze garnalen
  • 150 g gerookte zalm
  • 300 g verse zalm, gegrild  en in mootjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 g veldsla
  • enkele schijfjes citroen
  • 4 el yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 bussel bieslook
  • sap van een halve citroen
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Maak de dressing door de yoghurt goed te mengen met de olijfolie en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met citroensap: voeg eerst een beetje toe en proef even, voeg dan naar smaak nog wat meer citroensap toe. Kruid de dressing met vers gemalen peper en zout.
  2. Snijd de avocado in plakjes. Dresseer ze op borden of op een grote schaal met de beide soorten zalm, de grijze garnalen, de veldsla en werk af met enkele schijfjes citroen.
  3. Besprenkel de salade met de yoghurtdressing en serveer meteen.

Tip

Ook lekker met blaadjes spinazie of rucola.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten