Romige eenpanspasta met groene groenten en worstjesvlees

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker, eenvoudig en echt vliegensvlug gerechtje dat heel zeker je tafel kleurt! Dit pastagerecht met 3 verschillende groene groenten maak je in één pan klaar, wel zo makkelijk en weinig afwas!

Om een gerecht als dit klaar te maken gebruik ik deze perfecte pan. (adv)

Ingrediënten

  • 400 g pipe rigate (of andere korte pasta)
  • 300 g venkelworst
  • 1/2 broccoli, in kleine roosjes
  • 150 g verse spinazie
  • 100 g erwtjes (diepvries, ontdooid)
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 150 ml room
  • handvol basilicum
  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm de olie in een ruime en ondiepe (gietijzeren) pan (bijvoorbeeld een prachtige pan zoals deze – adv). Verwijder het velletje van de worst en verdeel ze in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Bak de stukjes worst rondom rond goudbruin.
  2. Schenk de bouillon erbij, roer de pipe rigate erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 2 minuten koken en voeg dan de roosjes broccoli toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg na 5 minuten de erwtjes en de spinazie toe. Laat alles samen nog ongeveer 2 minuten verder koken, totdat de spinazie geslonken is.
  3. Roer de room erdoorheen en laat nog ongeveer 2 minuten garen totdat de pasta al dente is. Breng de pasta op smaak met vers gemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
  4. Werk af met de blaadjes basilicum en serveer onmiddellijk.

Tip

Een leuke en lekkere manier om verschillende groenten in je menu te verwerken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten