Zalmfilet gegrild op plankjes (Big Green Egg)

Beoordeling door het gezin

★★★★★
Ik ga jullie laten watertanden, met deze heerlijke zalmfilet die wij gegrild hebben op cederhouten plankjes in de Big Green Egg. De zalm was echt superlekker, zeker een aanrader om hem op deze manier te bereiden. De BBQ’er van dienst bij ons thuis is Riccardo, die dat heel ontspannend vindt om te doen. Ik moest alleen maar een foto nemen en dan … genieten aan tafel!
Wij hebben zelf een Big Green Egg Medium, wij hebben hem al ongeveer 10 jaar en we hebben daar heel veel plezier van!

Ingrediënten

  • 800 g zalmfilet
  • enkele takjes citroentijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Leg de cederhouten plankjes minstens een uur van tevoren te weken in water.
  2. Verwarm de Gig Green Egg voor zodat hij een stabiele temperatuur van 150 graden bereikt.
  3. Kruid de zalmfilet met tijm, rozemarijn, peper en zout en besprenkel hem lichtjes met olijfolie. Leg de zalmfilet op de plankjes en leg de plankjes op het rooster van de Big Green Egg.
  4. Sluit het deksel van de Big Green Egg en laat de zalm ongeveer 15 minuten garen tot een kerntemperatuur van 50 graden.

Tip

Je kan uiteraard variëren met de kruiden die je gebruikt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten