Search
Close this search box.

Petit beurre taartje zoals bij de bomma

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Pure nostalgie dit taartje van petit beurre en boterroom… hoeveel keer zou mijn bomma dat vroeger samen met ons klaargemaakt hebben? Fijne herinneringen zijn daar gevormd die tot op vandaag nog steeds  blijven voortbestaan. Dit heel eenvoudige recept is één van de meest gelezen op mijn website, wat denk ik bewijst dat het in meer gezinnen herinneringen oproept. Een echte traditie dus om door te geven!

Ingrediënten

  • pakje petit beurre koekjes
  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 5 el poedersuiker
  • kopje sterke koffie (afgekoeld)
  • hagelslag (ik heb liefst de echt pure)

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de boter die op kamertemperatuur is en dus heel zacht, met de poedersuiker.
  2. Als bodem van het taartje leg je 3 petit beurre koekjes naast elkaar. Als je de bodem graag krokant houdt gebruik je ze zo, je kan ze ook even in de koffie dompelen, dan heb je een zachte bodem.
  3. Bestrijk de koekjes met een laagje van het boter en suiker mengsel.
  4. Dompel 3 petit beurre koekjes even in de koffie en maak daarmee de volgende laag. Bestrijk weer met het boter en suiker mengsel.
  5. Ga zo verder totdat je taartje hoog genoeg is (of totdat de koekjes op zijn natuurlijk).
  6. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met het boter en suiker mengsel en versier het taartje aan de kanten met hagelslag.
  7. Zet het afgewerkte petit beurre taartje minstens een half uurtje in de koelkast voordat je het serveert.

Tip

Je kan het petit beurre taartje best klaarmaken op een stevige ondergrond en op een bakpapier. Je kan het taartje dan verplaatsen met behulp van het bakpapier. Snijd het petit beurre taartje in dunne plakjes, het is voldoende voor 10 tot 12 personen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen