Mikadostronk

Beoordeling door het gezin

★★★★★

We weten nog niet wat de eindejaarsfeesten gaan brengen, maar je kan ook vieren en genieten in kleine kring! Om een feestelijke avond perfect af te sluiten serveer ik jullie het recept voor deze indrukwekkende en heel lekkere mikadostronk, een rolgebak met twee verschillende vullingen. Het recept komt uit het Delhaize magazine van december 2019.

 

De stronk ziet er echt heel feestelijk uit, is erg lekker en het recept is zo duidelijk dat je ermee aan de slag kan om als resultaat een stronk te hebben om fier op te zijn!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 60 g hazelnootpoeder
  • 120 g bloem
  • 180 g kristalsuiker
  • 5 dl room
  • 250 g mascarpone
  • 250 g pure chocolade (callets of andere chocolade in brokjes)
  • 30 g bloemsuiker
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • chocoladeschilfers

Zo maak je het

  1. Maak eerst de chocoladeganache. Deze moet immers volledig afkoelen voordat je hem in de stronk kan gebruiken.
  2. Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de malse boter en de chocolade toe. Meng even alles door elkaar, wacht dan een 3-tal minuten zodat de chocolade kan smelten en roer dan alles grondig door elkaar met een garde.
  3. Giet de chocoladeganache in een grote kom en laat hem volledig afkoelen. Zet hem in de koelkast en indien nodig kan je hem zelfs een half uur in de diepvriezer zetten (ik heb dat ook gedaan). Als de chocoladeganache niet voldoende koud is zal je hem niet kunnen uitsmeren op de biscuit voor de stronk, hij blijft dan veel te lopend.
  4. Maak de biscuit. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren en de suiker samen op in een ruime mengkom, totdat het volume ongeveer verdrievoudigd is. Meng de bloem en het hazelnootpoeder, zeef het mengsel boven de losgeklopte eieren en meng alles voorzichtig door elkaar met een soepele spatel.
  5. Bedek een ovenplaat met bakpapier en en verdeel er het deeg gelijkmatig over (je zal een laagje hebben van ongeveer 1 cm). Bak de biscuit 10 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is maar nog zacht (je moe de biscuit nog kunnen rollen straks dus die mag niet te droog zijn want dan zal hij breken).
  6. Haal de biscuit uit de oven en laat hem op het bakpapier afkoelen op een rooster. Leg tijdens het afkoelen bovenop de biscuit een extra vel bakpapier en daar bovenop een volledig uitgewrongen vochtige theedoek.
  7. Maak als tweede vulling de crème. Klop de mascarpone met de rest van de room en samen met de bloemsuiker tot een luchtige crème. Klop eerst op lage snelheid en daarna wat sneller.
  8. Het is nu tijd om de stronk te vullen en op te rollen. Verwijder de theedoek van de biscuit maar laat hem nog op het onderste bakpapier. Bestrijk hm met de chocoladeganache tot op ongeveer 2 cm van de korte randen van de biscuit. Smeer er een laag crème over en rol nu de stronk op met behulp van het bakpapier, dat je gaandeweg verwijdert.
  9. Leg de stronk op een dienschaal en bestrijk de bovenkant nog met een dikke laag crème. Snijd de uiteinden van de stronk mooi recht af, en versier hem nog met de chocoladeschilfers.

Tip

Je kan de stronk best bewaren in de koelkast, en hem er ongeveer een uur voor het serveren uithalen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten