Search
Close this search box.

Chocoladekoekjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke chocoladekoekjes zitten boordevol chocolade! In het deeg werd cacaopoeder gemengd maar daarbovenop ook nog eens stukjes gehakte pure chocolade.

 

Het leuke recept komt uit de Koekjesbijbel van Rutger van den Broek, die ook een super website heeft: Rutger Bakt. De koekjes zijn helemaal niet moeilijk, ook ideaal dus om ze samen te bakken met kinderen. De hoeveelheden in het recept zijn goed voor ongeveer 40 koekjes.

Ingrediënten

  • 200 g boter (kamertemperatuur)
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 150 g pure chocolade, grof gehakt
  • 1 eierdooier, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl baking soda
  • snuifje zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Doe de zachte boter, de suiker, het vanille-extract en het zout in een grote mengkom en meng (met een handmixer) tot een romig geheel. Meng de eierdooier er door.
  2. Zeef er vervolgens de bloem, de cacao en de baking soda onder en kneed alles tot een deeg.
  3. Kneed er al laatste de gehakte chocolade door.
  4. Verdeel het deeg in 4 delen en rol elk deel tot een worst met een doorsnede van zo’n 3 tot 4 centimeter.
  5. Verpak de rollen deeg in plastiek folie en laat ze minimum 1 uur rusten in de koelkast. Je kan ze ook onmiddellijk invriezen voor later gebruik.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
  7. Snijd de rollen deeg in plakjes van 1 centimeter dik en leg deze met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes zo’n 20 minuten en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Tip

Je kan perfect een deel van het deeg als rol invriezen in plastiek folie, om later te bakken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen