Zoek
Sluit dit zoekvak.

Snelle waterzooi met gebraden kip en groentjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Komende zondag houden wij een paasbrunch met de familie. Enkele warme gerechten mogen daarbij wat mij betreft niet ontbreken! Ik heb een geweldig idee voor jullie, namelijk een heel makkelijke en snelle variant op waterzooi… Waterzooi met gebraden kip en groentjes. De heerlijke saus is pas helemaal af met de volle room van Campina!

Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met Campina (advertentie).

Ingrediënten

  • bussel jonge wortelen
  • 2 kleine gele raapjes
  • 2 stuks prei
  • 3 el bloem
  • 800 ml kippenbouiloon
  • 200 ml volle room van Campina
  • 1 kleine gebraden kip
  • 350 g tagliatelle
  • klontje boter
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
  • enkele takjes peterselie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de wortelen in schijfjes, snijd de raapjes in halve maantjes en snijd de prei in ringen. Fruit de wortelen en de raapjes aan in een voldoende ruime pan met een klontje boter en een beetje zout. Voeg na enkele minuten de preiringen toe, meng alles goed en laat de groenten samen enkele minuten verder fruiten. Meng er de bloem onder en laat zo ongeveer 2 minuten verder bakken.
  2. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en roer alles goed los. Breng aan de kook en laat alles onder deksel zachtjes pruttelen gedurende ongeveer 5 minuten.
  3. Pluk of snijd ondertussen gebraden kip in hapklare stukjes. Voeg de stukjes kip toe aan de pan samen met de volle room van Campina en laat alles samen nog ongeveer 10 minuten verder pruttelen.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzigen op de verpakking in licht gezouten water.
  5. Proef de saus van de snelle waterzooi en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en wat zout.
  6. Dien de waterzooi van gebraden kip en groentjes op met een flinke schep saus en wat tagliatelle, en werk de borden af met wat gesnipperde peterselie.

Tip

Als je dit gerecht serveert bij de brunch, samen met nog andere gerechten, is het voldoende voor 8 à 10 personen!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen