Deze salade ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook erg lekker en bovendien gezond. Hij is een kleine variatie op de vegetarische salade met avocado die ik hier onlangs ook deelde. Je kan hem eten als lunch, of als je een kleinere portie maakt kan hij ook dienen als een fris voorgerechtje.
Maaltijdsalade met avocado
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 3 rijpe avocado’s
- een komkommer
- 8 radijzen
- 100 g veldsla
- een handvol rucola
- 4 sneden beenham
- 50 ml olijfolie
- 2 el limoensap
- 1 kl (graan)mosterd
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Plet 1 avocado met een vork, en voeg er de olijfolie, het limoensap en de mosterd aan toe. Kruid naar smaak met zout en peper. Je hebt nu gezonde avocadomayonaise gemaakt. Als je nog een andere manier wilt lezen om avocadomayonaise te maken, kijk dan even hier in dit recept!
- Snij de overige 2 avocado’s in blokjes.
- Was de veldsla en de rucola en dep ze droog.
- Was de komkommer, snijd hem in de lengte in 2, haal de zaadjes eruit en snijd de beide helften in kleine blokjes.
- Was de radijzen en snijd ze in fijne plakjes.
- Snijd de sneden beenham in repeltjes en rol ze op.
- Meng in een slakom de blokjes avocado met de veldsla, de rucola, de blokjes komkommer en de plakjes radijs.
- Serveer met de rolletjes beenham en met de avocadomayonaise.
Tip
In de plaats van beenham kan je ook rosbief of pastrami gebruiken.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen