Maaltijdsalade met avocado

Beoordeling door het gezin

Deze salade ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook erg lekker en bovendien gezond. Hij is een kleine variatie op de vegetarische salade met avocado die ik hier onlangs ook deelde. Je kan hem eten als lunch, of als je een kleinere portie maakt kan hij ook dienen als een fris voorgerechtje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • een komkommer
  • 8 radijzen
  • 100 g veldsla
  • een handvol rucola
  • 4 sneden beenham
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 1 kl (graan)mosterd
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Plet 1 avocado met een vork, en voeg er de olijfolie, het limoensap en de mosterd aan toe. Kruid naar smaak met zout en peper. Je hebt nu gezonde avocadomayonaise gemaakt. Als je nog een andere manier wilt lezen om avocadomayonaise te maken, kijk dan even hier in dit recept!
  2. Snij de overige 2 avocado’s in blokjes.
  3. Was de veldsla en de rucola en dep ze droog.
  4. Was de komkommer, snijd hem in de lengte in 2, haal de zaadjes eruit en snijd de beide helften in kleine blokjes.
  5. Was de radijzen en snijd ze in fijne plakjes.
  6. Snijd de sneden beenham in repeltjes en rol ze op.
  7. Meng in een slakom de blokjes avocado met de veldsla, de rucola, de blokjes komkommer en de plakjes radijs.
  8. Serveer met de rolletjes beenham en met de avocadomayonaise.

Tip

In de plaats van beenham kan je ook rosbief of pastrami gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs