Verloren brood met aardbeien

Beoordeling door het gezin

Een ontbijtje met verloren brood is altijd lekker. Serveer het in de zomer met een portie lekkere aardbeien erbij voor een optimale start van de dag! Ik heb het verloren brood hier klaargemaakt met sneden toastbrood, maar je kan uiteraard ook ander brood gebruiken, dat liefst een dagje oud is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 sneden toastbrood (dagje oud)
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • bakje aardbeien
  • een snuifje kaneel
  • poedersuiker
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Breek de eieren in een schaal en meng ze met de melk. Voeg een snuifje kaneel toe en meng alles even goed door elkaar.
  2. Was de aardbeien kort en dep ze droog. Verwijder de groene kroontjes en snijd de aardbeien in stukjes.
  3. Verhit een ruime pan en smelt er het klontje boter in.
  4. Ontkorst de sneden toastbrood, dompel ze kort in het mengsel van de eieren en de melk en bak ze aan beide kanten goudbruin in de pan.
  5. Serveer het verloren brood met de aardbeien en bestrooi met de poedersuiker.

Tip

Als je er een bolletje vanille-ijs bij serveert heb je een lekker dessertje!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept