Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Luikse salade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Binnenkort plant ik weer bonen in de tuin. Wij hebben niet zo’n grote tuin maar ik kan er voldoende in planten om regelmatig te oogsten en van te eten. Voorlopig doen we het nog met gekochte boontjes. Ik heb er vandaag een eenvoudige maar lekkere Luikse salade mee gemaakt.

Ingrediënten

  • 600 g boontjes
  • 600 g aardappelen (hardkokend)
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 150 g spekreepjes
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water. Kook in een tweede kookpot de boontjes in licht gezouten water totdat ze net gaar zijn. Kook ze zonder deksel om de mooie groene kleur te bewaren. Als ze net gaar zijn giet je ze af. Laat ze dan even kort schrikken onder de koude kraan.
  2. In een derde potje kook je de eieren 6,5 minuten zodat de dooier nog een beetje smeuïg blijft.
  3. Snipper de ui, verhit een klein klontje boter in een bakpan en laat daarin de ui en de spekblokjes samen bakken. Haal de ui en de spekblokjes uit de pan en bak de aardappelen in het overgebleven vet. Voeg daarna de gebakken aardappelen samen met de ui en de spekblokjes en de boontjes. Meng alles voorzichtig door elkaar en kruid met een beetje peper.
  4. Schep de Luikse salade lauw op de borden en werk af met de in partjes gesneden eieren.

Tip

Heel lekker met een paar druppeltjes wijnazijn als extra afwerking!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen