Search
Close this search box.

Zalmfilet met broccolistoemp en mosterdsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zalmfilet met broccolisstoemp is een heel lekkere combinatie, die niet veel tijd en vraagt om klaar te maken. Als je het gerecht een extra touch en wat meer kick wil geven, kan je er een mosterdsausje bij serveren. Ik geef je een paar tips om de broccolistoemp mooi groen te krijgen, want een aantrekkelijk en kleurrijk bordje is nu eenmaal veel leuker om op tafel te zetten en om op te eten!

Ingrediënten

  • 4 porties zalmfilet zonder huid (elk ongeveer 150 g)
  • 2 stronken broccoli
  • 800 g puree-aardappelen
  • 200 ml melk
  • 200 ml volle room
  • 200 ml visfond
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • 1/2 el graanmosterd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze uitstomen.
  2. Verwijder de harde delen van de steel van de broccoli, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de rest van de steel in kleine blokjes. Kook de roosjes en de blokjes broccoli in licht gezouten water beetgaar zonder deksel, of met een deksel schuin op de pot. Giet de broccoli onmiddellijk na het koken af en verfris hem kort onder koud stromend water. Zo behoudt de broccoli zijn mooie groene kleur.
  3. Maak de saus: Fruit de sjalot en de look aan in wat boter samen met de laurier en de tijm. Blus met de wijn en voeg ook de visfond toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot ongeveer de helft op een middelhoog vuur. Voeg dan de room toe en laat opnieuw inkoken tot de helft. Zeef de saus, roer er de 2 soorten mosterd onder, en kruid ze met peper en zout.
  4. Schep de aardappelen en de broccoli bij elkaar, en stamp alles samen met een pureestamper. Meng er de melk onder, kruid naar smaak bij met peper en zout, meng alles nog even goed door elkaar en zorg ervoor dat de stoemp goed warm is.
  5. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak de moten zalm gedurende ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid de zalm met peper en zout na het bakken.
  6. Serveer een portie broccolistoemp met daar bovenop een moot gebakken zalm en een lepeltje mosterdsaus.

Tip

De aardappelen en de broccoli hoeven niet perfect fijngestampt te zijn, er mogen gerust nog wat stukjes in de stoemp zitten.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen