Search
Close this search box.

Asperges op Vlaamse wijze

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als dat geen echte klassieker is… niet toevallig natuurlijk want dit is in zijn eenvoud echt een superlekker combinatie. In het aspergeseizoen kan allerlei recepten met asperges vinden, zeker leuk voor de afwisseling, maar deze klassieker is toch waar ik het meest naar teruggrijp. Geniet in de lente van het niet zo lange seizoen van de echte witte Belgische asperge!

Ingrediënten

 • 2 bussels asperges van een halve kilo (4 asperges per persoon)

 • 150 g ongezouten boter

 • 6 eieren

 • 4 takjes (platte) peterselie

 • vers gemalen peper

 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Smelt de boter op een zacht vuur en als ze gesmolten is laat je ze even staan. Je zal zien dat de boter zich heeft gesplitst in een heel heldere vloeistof en in witte bestanddelen aan eiwit die stilaan naar onder in het potje zakken. Giet nu voorzichtig de heldere vloeistof over in een ander potje waarbij je zo weinig mogelijk witte deeltjes meeneemt. Je hebt nu geklaarde boter! Probeer het maar, het is echt gemakkelijk. Houd de geklaarde boter lauwwarm op een zacht vuurtje.
 2. Schil de asperges met een dunschiller van een paar centimeter onder het kopje tot onderaan. Indien het onderste stukje wat houterig aanvoelt, snijd of breek dit er dan af.
 3. Kook de asperges in licht gezouten water zachtjes gaar in 8 à 10 minuten. Ze moeten nog beetgaar zijn, te plat gekookte asperges zijn zeker niet wat je wil hebben! Als ze gaar zijn spreid je ze uit op een schone theedoek tot ze opgedroogd zijn.
 4. Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en snijd ze fijn (in mimosa).
 5. Was de peterselie en snijd hem fijn.
 6. Leg de asperges op een warm bord, verdeel er de eieren over en een lepeltje geklaarde boter, en kruid naar smaak bij met zout en vers gemalen zwarte peper. Werk af met wat gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.

Tip

Je kan de eieren ook met een pureestamper fijn maken, niet helemaal tot puree natuurlijk, maar net zolang tot je fijne stukjes hebt. Dat gaat iets sneller dan met een mes!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen