Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lauwe salade met asperges en gegrilde slaharten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze salade is eenvoudig te maken en is erg lekker. Als je eens zin hebt in asperges op een andere manier dan de typische Vlaamse wijze, kan je deze zeker eens proberen. Het lekkerst ‘s avonds in de tuin of op het terras met een glaasje witte wijn erbij…

Ingrediënten

  • 12 asperges
  • 4 eieren
  • 4 aardappelen (hardkokend)
  • 4 slaharten
  • 8 el olijfolie + olijfolie om de slaharten te grillen
  • 4 el witte wijn azijn
  • 2 el graanmosterd
  • peper en zout
  • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Je kan ze in hun geheel koken met de schil er nog aan. Als ze gaar zijn koel je ze even af onder koud water. Je kan ze nu schillen. Snijd ze in stukjes en bak ze in een klontje boter.
  2. Schil de asperges met een dunschiller van onder het kopje tot beneden en breek de houtige uiteinden er eventueel af. Kook ze in hun geheel in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar in licht gezouten water. Als ze gaar zijn leg je ze op een schone theedoek zodat ze kunnen uitlekken en drogen.
  3. Kook de eieren 6 minuten zodat de dooiers nog smeuiig zijn. Pel ze halveer ze.
  4. Snijd de slaharten in de lengte in 4, strijk de kanten in met olijfolie en grill ze in een grillpan. Ze mogen kleur hebben maar ze moeten zeker niet helemaal zacht zijn, ga voor de knapperige beet!
  5. Meng de graanmosterd met de witte wijn azijn en voeg de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Je hebt nu een eenvoudige mosterddressing.
  6. Schik de asperges, de gebakken aardappeltjes, de gegrilde slaharten en de halve eieren op een bord en serveer met de mosterddressing.

Tip

Als je een niet-vegetarische variant wil, kan je een stukje gegrilde ham van goede kwaliteit toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen