Lauwe salade met asperges en gegrilde slaharten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze salade is eenvoudig te maken en is erg lekker. Als je eens zin hebt in asperges op een andere manier dan de typische Vlaamse wijze, kan je deze zeker eens proberen. Het lekkerst ‘s avonds in de tuin of op het terras met een glaasje witte wijn erbij…

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 12 asperges
  • 4 eieren
  • 4 aardappelen (hardkokend)
  • 4 slaharten
  • 8 el olijfolie + olijfolie om de slaharten te grillen
  • 4 el witte wijn azijn
  • 2 el graanmosterd
  • peper en zout
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Je kan ze in hun geheel koken met de schil er nog aan. Als ze gaar zijn koel je ze even af onder koud water. Je kan ze nu schillen. Snijd ze in stukjes en bak ze in een klontje boter.
  2. Schil de asperges met een dunschiller van onder het kopje tot beneden en breek de houtige uiteinden er eventueel af. Kook ze in hun geheel in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar in licht gezouten water. Als ze gaar zijn leg je ze op een schone theedoek zodat ze kunnen uitlekken en drogen.
  3. Kook de eieren 6 minuten zodat de dooiers nog smeuiig zijn. Pel ze halveer ze.
  4. Snijd de slaharten in de lengte in 4, strijk de kanten in met olijfolie en grill ze in een grillpan. Ze mogen kleur hebben maar ze moeten zeker niet helemaal zacht zijn, ga voor de knapperige beet!
  5. Meng de graanmosterd met de witte wijn azijn en voeg de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Je hebt nu een eenvoudige mosterddressing.
  6. Schik de asperges, de gebakken aardappeltjes, de gegrilde slaharten en de halve eieren op een bord en serveer met de mosterddressing.

Tip

Als je een niet-vegetarische variant wil, kan je een stukje gegrilde ham van goede kwaliteit toevoegen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept