Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chutney van mango

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Chutney van mango is gemakkelijk te maken en ook vlot te bewaren in de koelkast in een afgesloten potje. Het is gemakkelijk om te hebben staan om te gebruiken bij een snelle lunch (waarvoor ik binnenkort zeker nog een recept zal delen); of als smaakmaker bij een barbecue of zelfs als garnituur bij een kaasplank.

Ingrediënten

  • 2 mooi rijpe mango’s
  • 2 sjalotjes
  • half Spaans pepertje
  • klein stukje gember (je hebt naar smaak een theelepeltje tot een koffielepel nodig)
  • 1 el suiker
  • beetje water

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Pel de mango’s en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Snipper de sjalotjes heel fijn. Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper en snijd hem in heel fijne stukjes (echt maar 1 mm groot).
  3. Schraap de buitenkant van de gember en rasp hem fijn.
  4. Stoof de fijn gesnipperde sjalotjes aan in een beetje boter. Je gebruikt best een niet te brede kookpot. Voeg de stukjes mango, de fijn gesneden Spaanse peper en de geraspte gember toe.
  5. Voeg 1 el suiker toe en 1 à 2 el water.
  6. Laat zachtjes pruttelen onder deksel, roer af en toe en voeg indien nodig een extra lepeltje water toe zodat je chutney niet aanbrandt.
  7. Laat verder pruttelen totdat je de dikte van een compote hebt. Dat kan ongeveer een uur duren.

Tip

Gebruik minstens 2 mango’s, als je minder probeert te maken heb je meer kans dat alles aanbrandt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen