Chutney van mango

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Chutney van mango is gemakkelijk te maken en ook vlot te bewaren in de koelkast in een afgesloten potje. Het is gemakkelijk om te hebben staan om te gebruiken bij een snelle lunch (waarvoor ik binnenkort zeker nog een recept zal delen); of als smaakmaker bij een barbecue of zelfs als garnituur bij een kaasplank.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 mooi rijpe mango’s
  • 2 sjalotjes
  • half Spaans pepertje
  • klein stukje gember (je hebt naar smaak een theelepeltje tot een koffielepel nodig)
  • 1 el suiker
  • beetje water

Zo maak je het

  1. Pel de mango’s en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Snipper de sjalotjes heel fijn. Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper en snijd hem in heel fijne stukjes (echt maar 1 mm groot).
  3. Schraap de buitenkant van de gember en rasp hem fijn.
  4. Stoof de fijn gesnipperde sjalotjes aan in een beetje boter. Je gebruikt best een niet te brede kookpot. Voeg de stukjes mango, de fijn gesneden Spaanse peper en de geraspte gember toe.
  5. Voeg 1 el suiker toe en 1 à 2 el water.
  6. Laat zachtjes pruttelen onder deksel, roer af en toe en voeg indien nodig een extra lepeltje water toe zodat je chutney niet aanbrandt.
  7. Laat verder pruttelen totdat je de dikte van een compote hebt. Dat kan ongeveer een uur duren.

Tip

Gebruik minstens 2 mango’s, als je minder probeert te maken heb je meer kans dat alles aanbrandt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept