Krokante kip uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze kip is echt sappig en echt krokant, en je moet ze niet frituren. Op deze manier kip bereiden is heel eenvoudig, en geeft een super resultaat. Ik gebruikte de kippendijen, dat zijn de bovenbouten. Dat zijn heel malse en smaakvolle stukken. De kip wordt enkele uren lichtjes gepekeld (dat klinkt misschien ingewikkeld maar het is simpel als 1,2,3!) en daarna in de oven gebakken. Dien de malse en krokante kip op met verse appelmoes en gebakken aardappelen, dat is smullen geblazen, gegarandeerd!

 

Met dank aan het magazine Foodies (exemplaar van juni 2020) voor het recept uit het boek “Home Made Basics” van Yvette Van Boven (winnaar van het Gouden kookboek 2020). Een leuk boek om te hebben, je kan het hier vinden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 kippendijen met huid en botje
  • 3 el zeezout
  • 3 el boter
  • 50 g bloem
  • vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  1. Los het zout op in ongeveer 150 ml warm water in een grote kom. Laat het water iets afkoelen en leg de kippendijen erin. Giet er direct zoveel koud water bij totdat de kip onderstaat en dek de kom af met een deksel of een bord. Laat de kom in de koelkast staan tot het diner (minimum 4 uur).
  2. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Haal de kip uit de koelkast en dep de dijen droog met keukenpapier. Doe de boter in een braadslede die groot genoeg is voor alle dijen in een enkele laag en zet de lege schaal in de oven totdat de boter is gesmolten.
  3. Meng de bloem met veel versgemalen zwarte peper en vul hiermee een diep bord. Haal alle kippendijen grondig door de bloem, totdat ze aan alle kanten met een dun laagje bedekt zijn. Klop de overtollige bloem eraf. Leg de stukken kip in de hete braadslede, met het vel naar beneden. Bak de kippendijen totdat ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 40 minuten, soms iets langer, afhankelijk van de oven en de dikte van de stukken kip.
  4. Draai dan de kippendijen om en bak ze ook aan de andere kant nog zo’n 15 tot 20 minuten.

Tip

Je kan in de laatste 10 minuten van de baktijd in de oven de grill opzetten voor een extra krokant effect.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten