Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Asperges met gepofte knoflook en krokant spek

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Joepie, de verse Belgische asperges zijn weer te koop! Wij eten ze toch wekelijks, vaak op traditionele manier met een eitje en eventueel met ham of garnaaltjes. Dit recept is dan eens een leuke afwisseling.

Het toffe recept komt uit het magazine Foodies van april 2021. Ook een idee voor met Pasen!

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 1 bol knoflook
  • 200 g dungesneden ontbijtspek
  • 100 g boter
  • 1 bosje bieslook
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de bol knoflook horizontaal, zodat je alle teentjes doormidden snijdt. Bestrooi de knoflook met zout en peper en verpak hem in aluminiumfolie. Pof de knoflook ca. 30 minuten in de oven. Leg intussen de plakjes ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het spek ongeveer 15 minuten mee in de oven.
  2. Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Snijd daarna het houterige onderkantje af. Breng in een grote kookpan 3 l water licht gezouten water aan de kook. Leg de asperges voorzichtig in de kookpan, breng ze opnieuw aan de kook en kook ze ongeveer 3 minuten. Haal dan de pan van het vuur en laat de asperges nog 5 tot 10 minuten rusten in het kokend water. Controleer of de asperges gaar zijn, ze moeten voldoende zacht zijn maar toch een een lichte beet hebben. Schep de asperges dan uit het water en laat ze uitlekken op een schone keukendoek.
  3. Smelt 100 g boter. Neem de knoflook uit de oven en knijp de teentjes uit de schil. Prak de knoflook met een vork fijn en meng hem door de boter. Laat het spek afkoelen op keukenpapier. Was de bieslook, schud hem goed droog en snipper hem fijn.
  4. Verdeel de asperges over borden en verdeel er de knoflookboter overheen. Maak af met het spek, de gesnipperde bieslook en een draai van de pepermolen.

Tip

Dit is een fijne variatie op de meer klassieke bereidingen met asperge.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen