Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kippenboutjes met mosterd en zoete aardappel uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De oven doet het werk voor deze lekkere combinatie van kippenboutjes met mosterd en zoete aardappel. De kippenboutjes zijn knapperig aan de buitenkant en heel smaakvol en mals vanbinnen. De stukken zoete aardappel leg je simpelweg tussen de kippenboutjes op de bakplaat, zodat ze mee roosteren.

 

Serveer met een eenvoudige groene salade.

Ingrediënten

  • 8 kippenboutjes (drumsticks)
  • 800 g zoete aardappel
  • 50 g boter
  • 2 kl gewone mosterd
  • 1 kl graanmosterd
  • 75 g paneermeel
  • enkele takjes verse tijm
  • een takje verse rozemarijn
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng de zachte boter met de gewone mosterd en de graanmosterd, en kruid het boter-mosterd mengsel met vers gemalen peper en zout.
  3. Meng het paneermeel met de afgeriste blaadjes van de verse tijm.
  4. Smeer de kippenboutjes in met het mengsel van boter en mosterd, haal ze daarna door het paneermeel, en leg ze op de bakplaat.
  5. Schil de zoete aardappels en snijd ze in niet te kleine stukken. Sprenkel wat olijfolie over de stukken zoete aardappel, bestrooi ze lichtjes met zout en leg ze tussen de kippenboutjes op de bakplaat.
  6. Zet de bakplaat in de oven en laat alles samen bakken gedurende ongeveer 30 à 35 minuten, of totdat de kippenboutjes door en door gaar zijn.
  7. Werk af met de gesnipperde rozemarijn en dien op met een groene salade.

Tip

Je kan ook gewone aardappelen gebruiken, of een mengeling van zoete en gewone aardappel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen