Deze kippenboutjes liggen in een handomdraai in de oven, en ze smaken super fris als ze gegrild zijn, dank zij de marinade met de citroenzeste die je gebruikt. Het mooie is dat je de kippenboutjes enkel moet insmeren met de marinade vlak voordat je ze in de oven schuift, je hebt geen wachttijd. Dat is wel zo makkelijk denk ik!
Perfect gegrilde kip
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 4 teentjes knoflook
- 1 citroen (onbehandeld)
- 2 el honing
- 2 el donkerbruine suiker
- 2 kl mosterd
- enkele takjes tijm
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de kippenbouten in de helft: scheid het onderboutje van het bovenste stuk.
- Rasp de citroen en pers de teentjes knoflook. Meng de citroenrasp en de geperste look met de honing, de donkerbruine suiker, de mosterd, de blaadjes tijm die je van de takjes hebt geritst en een klein beetje water tot een dikke marinade.
- Smeer de stukken kip in met de marinade en leg ze in een ovenvaste schaal.
- Zet de kip met de marinade ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de kip door en door gaar is. Kruid naar smaak nog wat bij met peper en zout.
Tip
Je kan ook andere kruiden gebruiken, bvb rozemarijn of zelfs oregano. Deze kippenboutjes kan je ook grillen op de barbecue.
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen