Perfect gegrilde kip

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze kippenboutjes liggen in een handomdraai in de oven, en ze smaken super fris als ze gegrild zijn, dank zij de marinade met de citroenzeste en de rozemarijn die je gebruikt. Het mooie is dat je de kippenboutjes enkel moet insmeren met de marinade vlak voordat je ze in de oven schuift, je hebt geen wachttijd. Dat is wel zo makkelijk denk ik! Serveer ze met een groene salade en gebakken aardappeltjes en smullen maar!

Ingredi├źnten

  • 12 kippenboutjes (drumsticks)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen (onbehandeld)
  • 2 el honing
  • 1 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • enkele takjes rozemarijn
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rasp de citroen en pers de teentjes knoflook. Hak de naaldjes van de rozemarijn heel fijn. Meng de citroenrasp en de geperste look met de honing, de mosterd, de gehakte rozemarijn en de olijfolie tot een vrij dikke marinade. Kruid de marinade voldoende met vers gemalen peper en zout.
  3. Smeer de kip in met de marinade en leg ze op de bakplaat.
  4. Zet de kippenboutjes ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de kip door en door gaar is.

 

Tip

Je kan ook andere kruiden gebruiken, bvb tijm of zelfs oregano.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen