Perfect gegrilde kip

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze kippenboutjes liggen in een handomdraai in de oven, en ze smaken super fris als ze gegrild zijn, dank zij de marinade met de citroenzeste die je gebruikt. Het mooie is dat je de kippenboutjes enkel moet insmeren met de marinade vlak voordat je ze in de oven schuift, je hebt geen wachttijd. Dat is wel zo makkelijk denk ik!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen (onbehandeld)
  • 2 el honing
  • 2 el donkerbruine suiker
  • 2 kl mosterd
  • enkele takjes tijm
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kippenbouten in de helft: scheid het onderboutje van het bovenste stuk.
  3. Rasp de citroen en pers de teentjes knoflook. Meng de citroenrasp en de geperste look met de honing, de donkerbruine suiker, de mosterd, de blaadjes tijm die je van de takjes hebt geritst en een klein beetje water tot een dikke marinade.
  4. Smeer de stukken kip in met de marinade en leg ze in een ovenvaste schaal.
  5. Zet de kip met de marinade ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de kip door en door gaar is. Kruid naar smaak nog wat bij met peper en zout.

 

Tip

Je kan ook andere kruiden gebruiken, bvb rozemarijn of zelfs oregano. Deze kippenboutjes kan je ook grillen op de barbecue.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten