Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan kip curry vol groenten

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Op zoek naar een heerlijk gerecht dat ook nog eens gemakkelijk te bereiden is? Dan is deze kip curry vol groenten precies wat je nodig hebt! Dit recept combineert malse kip met champignons, wortelen en erwtjes samen in één pan, makkelijk en snel dus! Ideaal voor een doordeweekse avond wanneer je niet de hele avond in de keuken wilt staan maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten. Smullen maar!

 

Ben je net als ik dol op éénpansgerechten? In mijn boek “Komen eten!” is er een volledig hoofdstuk met alleen maar éénpansgerechten! Je kan het hier bestellen.

Ingrediënten

  • 500 g kippenboutfilet
  • 250 g champignons
  • 400 g wortelen
  • 100 g erwtjes (diepvries)
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • scheutje olijfolie
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de kippenboutfilet in stukken van ongeveer 3 cm. Snijd de wortelen in kleine blokjes of in halve ringetjes, en snijd de champignons in de helft of in kwarten, afhankelijk van hun grootte.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie met een klein klontje boter in een voldoende ruime pan, en bak er de stukken kip rondomrond goudbruin in. Kruid ze moet peper en zout en haal ze uit de pan, ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn.
  3. Voeg de champignons toe aan dezelfde pan en bak ze met wat peper en zout op hoog vuur. Haal ze uit de pan en zet het vuur iets lager.
  4. Voeg nu de gesneden wortelen toe en roerbak ze gedurende enkele minuten in de pan. Vermeng er het kerriepoeder onder en laat dit 2 minuutjes mee bakken.
  5. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon in de pan, roer alles goed los, en breng zachtjes aan de kook. Leg de stukken kip terug in de pan, en laat de kip samen met de wortelen ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg dan de erwtjes toe en kook nog 5 minuten verder, of totdat de kip, wortelen en erwtjes gaar zijn.
  7. Voeg de champignons terug toe en laat ze even mee opwarmen.
  8. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout. Dien onmiddellijk op.

Tip

Lekker met rijst.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen