Zoek
Sluit dit zoekvak.

Muffins met blauwe bessen en verse kaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een perfect ontbijt voor het komend weekend, deze muffins met blauwe bessen en verse kaas. Het beslag is echt snel gemaakt, en je doet het gewoon zonder mixer. In deze muffins met blauwe bessen zit volle verse kaas van Campina, voor een sterke start van de dag.

Met de hoeveelheden in het recept bakte ik 12 grote muffins.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina (advertentie).

 

Ingrediënten

  • 250 g volle verse kaas van Campina
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 75 g suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200 g blauwe bessen
  • muffinbakplaat
  • cupcakepapiertjes

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Meng de eieren met de volle verse kaas in een ruime kom, met een klopper.
  3. Neem een andere kom en meng daarin alle droge ingrediënten door elkaar: de bloem, het bakpoeder, de suiker en de vanillesuiker.
  4. Voeg nu de inhoud van de kom met de droge ingrediënten toe aan de kom met de natte ingrediënten, en spatel voorzichtig alles door elkaar. Je moet niet te lang mengen, er mogen gerust nog brokjes in het beslag zitten. Door de lang te mengen zullen de muffins net taai worden.
  5. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en meng ze voorzichtig onder het beslag.
  6. Vul de muffinbakplaat met de cupcakepapiertjes en verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormen.
  7. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of totdat een prikker die je erin steekt eruit komt zonder dat er nog deeg aan plakt.

Tip

Je kan de muffins 2 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten doos.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen