Italiaanse tosti

Beoordeling door het gezin

Deze zalige Italiaans geïnspireerde tosti moet je zeker eens proberen, echt een leuk idee voor de lunch. Ik gebruik er pesto van rucola op voor een fijn smaakaccent. Ik maak eigenlijk vaker pesto van rucola dan van enkel basilicum. Als je het recept voor de pesto van rucola nog eens wil bekijken, dat vind je hier terug.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 sneden (volkoren) toastbrood
  • 3 tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella van 125 g
  • 8 sneetjes gedroogde Italiaanse ham
  • 4 el  pesto van rucola
  • handvol rucola

Zo maak je het

  1. Was de tomaten en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd ook de mozzarella in sneetjes.
  2. Voor elke tosti bestrijk je één sneetje toastbrood met de pesto van rucola waarop je  enkele schijfjes tomaat, enkele sneetjes mozzarella en een stuk gedroogde Italiaanse ham legt. Bedek met het tweede sneetje toastbrood en rooster de tosti in het tosti-ijzer.
  3. Snijd de geroosterde tosti in driehoeken en serveer meteen, dien ze bijvoorbeeld op met een beetje rucola.

Tip

Je gebruikt best toastbrood, dat is wat dikker en kan daardoor beter tegen het sap van de tomaten en de mozzarella die je ertussen legt. Je kan de sneden toastbrood eventueel licht beboteren aan de buitenkant voordat je ze in het tosti-ijzer legt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept