Zoek
Sluit dit zoekvak.

Italiaanse tosti

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze zalige Italiaans geïnspireerde tosti moet je zeker eens proberen, echt een leuk idee voor de lunch. Ik gebruik er pesto van rucola op voor een fijn smaakaccent. Ik maak eigenlijk vaker pesto van rucola dan van enkel basilicum. Als je het recept voor de pesto van rucola nog eens wil bekijken, dat vind je hier terug.

Smakelijk!

Ingrediënten

  • 8 sneden (volkoren) toastbrood
  • 3 tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella van 125 g
  • 8 sneetjes gedroogde Italiaanse ham
  • 4 el  pesto van rucola
  • handvol rucola

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de tomaten en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd ook de mozzarella in sneetjes.
  2. Voor elke tosti bestrijk je één sneetje toastbrood met de pesto van rucola waarop je  enkele schijfjes tomaat, enkele sneetjes mozzarella en een stuk gedroogde Italiaanse ham legt. Bedek met het tweede sneetje toastbrood en rooster de tosti in het tosti-ijzer.
  3. Snijd de geroosterde tosti in driehoeken en serveer meteen, dien ze bijvoorbeeld op met een beetje rucola.

Tip

Je gebruikt best toastbrood, dat is wat dikker en kan daardoor beter tegen het sap van de tomaten en de mozzarella die je ertussen legt. Je kan de sneden toastbrood eventueel licht beboteren aan de buitenkant voordat je ze in het tosti-ijzer legt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen