Gemarineerde lamskoteletjes met pittige yoghurtdip

Beoordeling door het gezin

Wat een mooie combinatie, deze lamskoteletjes met hun zalige pittige yoghurtdip. Ik had bij de koteletjes ook nog gebakken aardappelen en groenten voorzien, maar ik vond de yoghurtdip zo lekker dat ik enkel de koteletjes heb gegeten met extra veel dip.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 12 lamskoteletjes
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look (2 voor de marinade en 1 voor de dip)
  • 1 kl gedroogde chilivlokken
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie (5 voor de marinade en 1 voor de dip)
  • enkele takjes rozemarijn
  • 150 g yoghurt
  • 2 mooie takjes munt
  • peper en zout
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom: 2 gesnipperde sjalotten, 2 geperste teentjes look, 1 koffielepel chili-vlokken, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie en gehakte rozemarijn.
  2. Wrijf de koteletjes in met de marinade en zet ze afgedekt een uurtje in de koelkast.
  3. Maak intussen de dip: meng de yoghurt met een geperst teentje look, de fijngesneden muntblaadjes, een eetlepel olijfolie en vers gemalen peper en zout.
  4. Voor je de lamskoteletjes gaat bakken wrijf je best de marinade zo goed mogelijk van het vlees. Vooral de stukjes knoflook zouden aanbranden tijdens het bakken.
  5. Verhit een pan en smelt er een klontje boter in. Als de pan goed warm is schroei je de lamskoteletjes op hoog vuur aan elke kant gedurende ongeveer een halve minuut. Zet daarna het vuur iets lager en laat de lamskoteletjes nog ongeveer 3 minuten verder bakken. Idealiter zijn ze dan mooi rosé vanbinnen. Kruid de koteletjes naar smaak nog met zout en peper en serveer ze met een portie yoghurtdip.

Tip

Voorzie voldoende van de yoghurtdip, want die zal erg populair zijn!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept