Gemarineerde lamskoteletjes met pittige yoghurtdip

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wat een mooie combinatie, deze lamskoteletjes met hun zalige pittige yoghurtdip. Ik had bij de koteletjes ook nog gebakken aardappelen en groenten voorzien, maar ik vond de yoghurtdip zo lekker dat ik enkel de koteletjes heb gegeten met extra veel dip.

Ingrediënten

  • 12 lamskoteletjes
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look (2 voor de marinade en 1 voor de dip)
  • 1 kl gedroogde chilivlokken
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie (5 voor de marinade en 1 voor de dip)
  • enkele takjes rozemarijn
  • 150 g yoghurt
  • 2 mooie takjes munt
  • peper en zout
  • klontje boter
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom: 2 gesnipperde sjalotten, 2 geperste teentjes look, 1 koffielepel chili-vlokken, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie en gehakte rozemarijn.
  2. Wrijf de koteletjes in met de marinade en zet ze afgedekt een uurtje in de koelkast.
  3. Maak intussen de dip: meng de yoghurt met een geperst teentje look, de fijngesneden muntblaadjes, een eetlepel olijfolie en vers gemalen peper en zout.
  4. Voor je de lamskoteletjes gaat bakken wrijf je best de marinade zo goed mogelijk van het vlees. Vooral de stukjes knoflook zouden aanbranden tijdens het bakken.
  5. Verhit een pan en smelt er een klontje boter in. Als de pan goed warm is schroei je de lamskoteletjes op hoog vuur aan elke kant gedurende ongeveer een halve minuut. Zet daarna het vuur iets lager en laat de lamskoteletjes nog ongeveer 3 minuten verder bakken. Idealiter zijn ze dan mooi rosé vanbinnen. Kruid de koteletjes naar smaak nog met zout en peper en serveer ze met een portie yoghurtdip.

Tip

Voorzie voldoende van de yoghurtdip, want die zal erg populair zijn!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten