Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Homemade pizza met ricotta en groene aspergetips

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Homemade pizza met een Napolitaanse pizzabodem… en of die lekker was! Deze keer heb ik ze belegd met ricotta en groene aspergetips. Afgewerkt met wat pancetta en als uitsmijter een kruidige olijfolie gaf dat een heel lekker resultaat. De pizzabodems heb ik zelf gemaakt, als je het recept nog eens wil terug lezen, je vindt het hier. Je kan ook gekochte bodems gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 pizzabodems
  • 200 g groene aspergetips
  • 150 g pancetta
  • 200 g ricotta
  • 8 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes verse tijm
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden en leg er een pizzasteen of een bakplaat in.
  2. Schep een bolletje deeg op een met bloem bestoven werkblad. Druk het uit tot een dikke ronde schijf, pak deze op en draai en rek hem langzaam met behulp van de zwaartekracht tot een diameter van ongeveer 30 cm (de rand moet nog iets dikker zijn).
  3. Leg de pizzabodem op een met bloem bestoven pizzaschep om hem te beleggen.
  4. Blancheer de aspergetips enkele minuten in licht gezouten kokend water, giet ze af en laat ze kort schrikken onder koud stromend water.
  5. Besmeer de pizza met een dun laagje ricotta. Beleg hem daarna met aspergetips en enkele plakjes pancetta en sprenkel er wat kruidige olijfolie over.
  6. Schuif de pizza op de pizzasteen. Na ongeveer 10 minuten is de pizza goudbruin en krokant.

Tip

Je kan de pizza perfect bakken in de oven, of in een barbecue van het kamado type die je kan sluiten.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen