Search
Close this search box.

Fluffy yoghurtpancakes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Pancakes, echt perfect voor op een zondagochtend, vind je ook niet? Het beslag is echt zo gemaakt en het bakken gaat ook vrij snel, dus tussen het moment dat je denkt “het is zondag vandaag, how about some special breakfast?” en het moment dat je aan tafel kan om te ontbijten, zit nog geen half uurtje. Perfect toch, genieten maar! Ik heb de pancakes hier opgediend met een zomerse aardbeiensaus, naar een idee dat ik vond in De Morgen.

Ingrediënten

  • 250 g volle yoghurt
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 10 g vanillesuiker
  • 8 g bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat (baking soda)
  • arachideolie
  • 200 g aardbeien
  • 2 takjes tijm
  • 25 g suiker
  • sap van 1/2 citroen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Breng voor de saus de aardbeien met de suiker, tijm en het citroensap op een zacht vuurtje aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix de saus door en laat afkoelen.

  2. Klop de yoghurt met de eieren, de melk en de vanillesuiker glad. Zeef er de bloem met het bakpoeder en de baking soda bij en meng tot een glad beslag.

  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en vet hem in met arachideolie. Schenk voldoende beslag in de pan voor een niet te dunne en mooi fluffy pancake van ongeveer 10 cm doorsnede. Ik heb een grote pan gebruikt om de pancakes te bakken, ik kon er 3 per keer naast elkaar bakken. Bak de pancake op een middelhoog vuur totdat je belletjes aan het oppervlak ziet verschijnen. Draai dan de pancake om en bak hem ook aan de andere kant goudbruin.Bak op dezelfde manier de volgende pancakes totdat het beslag opgewerkt is. Zorg ervoor dat de pan steeds voldoende ingevet is.

  4. Stapel de pancakes mooi op elkaar en druppel er de saus over.

Tip

Deze pancakes heb je op ongeveer een half uurtje op tafel!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen