Homemade pizzabodem

Beoordeling door het gezin

Homemade pizza met een Napolitaanse pizzabodem… en of die lekker was! Matteo gaf hem 10 sterretjes zei hij. Een echte kleine fijnproever al. De pizzabodems had ik gemaakt volgens het recept van Jamie Oliver voor een krokante, dunnne, luchtige en verfijnde pizza uit het boek “Jamie kookt Italië”. Ze waren schitterend gelukt, wat was ik blij! De ingrediënten hieronder zijn voldoende voor 6 pizzabodems.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 kg bloem (tipo 00)
  • 700 ml lauw water
  • 10 g zeezout
  • 7g droge gist
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Doe 700 ml lauw water met 10 g zeezout in een kom en meng er langzaam een handje bloem door om er al een dun beslag van te maken. Roer er nu de gist door en laat het mengsel 2 minuten staan.
  2. Voeg langzaam ongeveer 90% van de bloem toe en meng door elkaar tot je een plooibaar, zacht deeg hebt. Strooi de rest van de bloem op een werkblad en kneed het deeg 20 minuten met de hand, of 10 minuten in een staande mixer met deeghaak, totdat het glad en elastisch is.
  3. Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek deze af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen, of totdat het in volume is verdubbeld.
  4. Haal het gerezen deeg uit de kom, sla het terug en rol er een dikke worst van. Snijd de rol in 6 gelijke porties en draai er bolletjes van. Leg ze op een met olijfolie ingevette bakplaat, sprenkel er wat olie over en dek ze af met plasticfolie en de theedoek. Laat ze een nacht in de koelkast rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 240 graden en leg er een pizzasteen of een bakplaat in.
  6. Schep een bolletje deeg op een met bloem bestoven werkblad. Druk het uit tot een dikke ronde schijf, pak deze op en draai en rek hem langzaam met behulp van de zwaartekracht tot een diameter van ongeveer 30 cm (de rand moet nog iets dikker zijn).
  7. Leg de pizzabodem op een met bloem bestoven pizzaschep en beleg hem naar keuze. Schuif de pizza op de pizzasteen. Na ongeveer 10 minuten is de pizza goudbruin en krokant.

Tip

Beleg de pizza niet te dik, anders wordt de bodem vochtig.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten